24 Mart 2014 Pazartesi

26.hafta super lig GAZİANTEPSPOR FENERBAHÇE MAÇI

Kazan ve bitir!

Galatasaray'ın Kayseri karşısında yenilmesi, Fenerbahçe'nin iştahını kabarttı. Ersun Yanal, Gaziantep maçı öncesi oyuncularına 'rehavet' uyarısı yaparken, futbolcular birbirlerini, “Bu maçı kazanıp, işi bitirelim” diyerek motive ediyor



Fenerbahçe’nin bu akşamki Gaziantepspor maçı, Galatasaray’ın Kayserispor karşısında aldığı şok yenilgiyle ayrı bir önem kazandı. Sarı-Lacivertliler, bu zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeleri halinde Cim Bom’la aradaki farkı tam 11 puana çıkartacak. Beşiktaş ile arasındaki fark ise 10 olacak! Kanarya, şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım atacak. Ersun Yanal, kritik maç öncesinde oyuncularına ‘rehavet’ uyarısında bulundu. Yaptığı konuşmada, “Ben daha önce, ‘Bu havayı yakaladık ve şampiyonuz’ demiştim. Ancak sezonun ikinci yarısında beklenmedik bir şekilde 11 puan kaybettik. Rakiplerimiz neredeyse bize yetişiyordu. Ancak şimdi gelinen nokta umut verici. Eğer bu avantajımızı çok iyi kullanırsak, zorlanmadan ve sezon sonunu beklemeden mutlu sona ulaşırız. Bu açıdan Gaziantepspor’u yenmemiz çok çok önemli” ifadelerini kullandı. Futbolcular da her fırsatta birbirlerini motive ediyor. Gaziantepspor karşılaşmasının önemini, “Eğer kazanırsak, farkı iyice açacağız. Kalan 8 hafta öncesinde büyük bir avantaj yakalayacağız. Şu anda elimize çok iyi bir fırsat geçti, bunu en iyi şekilde değerlendirelim” sözleriyle dile getiriyorlar.

Gaziantep çok iddialı


Sergen Yalçın’ın göreve gelmesiyle birlikte hızla düşme hattından çıkan Gaziantepspor, şu anda tehlike bölgesinin 8 puan önünde. Son haftalarda yeniden aynı kâbusu yaşamak istemeyen Kırmızı-Siyahlılar’da Sergen Yalçın öğrencilerini, Fenerbahçe karşısında alınacak bir galibiyetle düşme korkusunu tamamen atlatıp, Avrupa Ligi için iddialı bir konuma geleceklerini belirterek motive ediyor. Sergen Yalçın, “Fenerbahçe’yi yenersek, sadece 3 puan değil sezonun geri kalanı için büyük bir moral de elde edeceğiz. Avrupa Ligi’ne gitmemiz hayal olmaktan çıkıp, gerçekçi bir hedef haline gelecek” diyerek maçın önemini dile getirdi.

Muhtemel ilk 11'ler


Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol, Stankevicius, Binya, Birol, Orhan, Traore, Bekir, Serdar, Mustafa, Cenk

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Kuyt, M.Topal, Emre, Alper, Sow, Emenike (Webo)

Stat: Kamil Ocak Stadı

Saat: 20.00

Hakem: Halis Özkahya

Yayın: Lig TV

Gaziantep’te son dakika

Ev sahibi ekipte bu zorlu mücadele öncesinde iki önemli eksik bulunuyor. Orta sahanın vazgeçilmez isimlerinden Turgut Doğan Şahin ile savunma oyuncusu Kemal Tokak, sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Gaziantepspor’da ayrıca Cenk Tosun ve Traore de sarı kart sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe’de son dakika

Sezonun ikinci yarısında peş peşe yaşanan sakatlıklar nedeniyle zor günler geçiren Fenerbahçe’de Gaziantepspor maçı öncesi tek önemli eksik sakatlığı bulunan Baroni. Dünkü idmanda sakatlık yaşayan Emenike’nin durumu maç saatinde netlik kazanacak. Kadlec ve Holmen ise Gaziantep’e götürülmedi.

Özkahya’yla tek maç


Bu akşamki mücadelede düdük çalacak olan Halis Özkahya, daha önce iki takım arasına oynanan sadece bir maçı yönetmişti. 25 Ağustos 2012’de Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan o karşılaşmada gülen taraf Mehmet Topal, Sow ve Kuyt’ın golleriyle 3-0 kazanan Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'de Volkan şoku

Fenerbahçe'de Volkan şoku

Gaziantespor'la bu akşam deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'de can sıkan bir gelişme meydana geldi.



Kaleci Volkan Demirel'in, belinde oluşan ağrılar nedeniyle bugünkü karşılaşmada oynamasının çok zor olduğu ve kaleyi Mert Günok'un devralacağı belirtildi. Öte yandan 3. kaleci Erten Ersun'nun da İstanbul'dan Gaziantep'e çağrıldığı öğrenildi.



13 Mart 2014 Perşembe

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül şoku!

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül şoku!

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Gökhan Gönül bugün yapılan antrenmanı dizindeki ağrılar nedeniyle yarıda bıraktı.




Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında 16 Mart Pazar günü sahasında oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını tek antrenmanla sürdürdü.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde basına kapalı yapılan antrenmanda, futbolcuların koşu ve ısınma hareketlerinin ardından 3 gruba ayrılarak, 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptığı bildirildi. Antrenmanın, 3 grup halinde dar alanda gerçekleştirilen kurallı çift kale maç ve dar alanda yapılan çift kale maçla tamamlandığı kaydedildi.
Gökhan Gönül'ün dizinde ağrısı olduğu için tedbir amaçlı antrenmanı yarıda bıraktığı belirtildi. Egemen Korkmaz'ın tesislerde, Meireles'in ise takımdan ayrı şekilde sahada çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.
Öte yandan, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın tesislere gelerek antrenmanı izlediği bildirildi.
Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını yarın sabah yapacağı antrenmanla sürdürecek.


Kadıköy yıkılacak!

Pazar günü Fenerbahçe için bir başka olacak. Sarı-Lacivertliler ikinci yarıda ilk kez bir maçı eksiksiz oynayacak. Cezası biten taraftarlar da Saracoğlu'ndaki yerini alacak. Kısacası Ersun Yanal ve öğrencileri, şampiyonluk yolunda kritik sınava tek yürek çıkacak.



İkinci yarının başlamasıyla birlikte Fenerbahçe’nin üzerindeki kara bulutlar dağılmak bilmedi. Emenike, Webo, Sow, Meireles, Baroni, Emre, Alper, Alves, Egemen gibi isimler sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Bu futbolculara bir de ceza alanlar eklenince, Sarı- Lacivertliler kadro kurmakta bile sıkıntıya girdi. Kayseri Erciyesspor ile pazar günü oynanacak 25. hafta sınavı öncesi Kanarya’da yüzler gülüyor. Çünkü Cristian Baroni’nin cezası bitiyor; Webo, Egemen ve Alves’in de tam kapasiteyle pazar gününe yetişeceği belirtiliyor. Fenerbahçe ikinci yarıda ilk kez bir maça eksiksiz çıkmaya hazırlanırken, cezası biten taraftarlar da tribündeki yerini almayı bekliyor.
Sevenler kavuşuyor
Elazığ deplasmanında Fenerbahçe taraftarlarının kötü tezahüratta bulundukları gerekçesiyle 23. haftadaki Gençlerbirliği maçını yalnızca kadın ve çocuklar izlerken, Erciyesspor sınavında, hem sahada hem de tribünde eksik olmayacak. Kendilerine verilen programa göre çalışan Egemen ile Alves, bugünden itibaren takımla çalışmalara başlayacakları açıklandı.

Yusuf Dursun
Saracoğlu'undan çıkış yok
Fenerbahçe sahasında 18 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. En son 3 Şubat 2013’te Sivas’a yenilen Sarı-Lacivertliler, daha çıktıkları karşılaşmalarda 18 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Bu maçlarda rakip fileleri 48 kez havalandıran Kanarya, kalesinde ise 15 gol gördü.

10 Mart 2014 Pazartesi

Trabzonspor - Fenerbahçe (Maç saat 20.00'da) ilk 11 ler

Spor Toto Süper Lig'de 24. Hafta bu akşam nefes kesecek bir maçla kapanacak. Trabzonspor ile lider Fenerbahçe'nin maçı öncesi Trabzon'da dev bir heyecanı yaşanıyor. Karşılaşma öncesi her iki ekipte kadrolar açıklandı.



* Dev maç öncesi iki kulübün de ilk 11'leri belli oldu.

TRABZONSPOR: 
Onur Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Colman, Yusuf, Bourceanu, Özer Hurmacı, Olcan Adın, Henrique 
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Kadlec, Caner, Alper, Mehmet Topal, Emre, Kuyt, Emenike, Sow.

* Egemen yüzde 99 oynamıyor
Sakatlığına rağmen oynama ihtimali nedeniyle takım ile Trabzon deplasmanına götürülen Egemen bu akşam yüzde 99 ihtimalle kadroda yer almayacak. Sabah kendini deneyen ve ağrılarının devam ettiğini söyleyen milli savunmacı, Ersun yanal tarafından kadroya alınmayacak ve yerine Çek futbolcu Kadlec görev yapacak. 

* Trabzon'da 3 kadro dışı!

 
Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı Malouda, milli takım kampından geç dönen Zokora ve  Mark Janko, Fenerbahçe maçının 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. 

Fenerbahçe yöneticilerine kuymak ve pide
 
Fenerbahçe kafilesinin kamp yaptığı Rize'de büyük ilgi gösterildi. Sabah erken saatlerinde kahvaltı yapan yöneticiler Rize'de kendi evlerindeymiş gibi karşılandıklarını belirttiler. 
Rizeli önemli iş adamları ile bir araya gelen Fenerbahçe yöneticileri Tolga Deniz Aytöre, Erhan Türkoğlu, Turhan Şahin, Yalçın Haker, kongre üyeleri Necdet Şentürk, Cenk Başak'a karadeniz yöresinin kahvaltısı sunuldu. Sabah erken saatlerde ise karadenize has kuymak ve Bozo Pide'den pideler getirtildi. 

6 Mart 2014 Perşembe

TAHKİMDEN FENERBAHÇE İÇİN ŞOK KARAR

Cristian Baroni'nin cezası onandı


Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli futbolcu Cristian Baroni'ye verilen 2 maçlık cezayı onadı... Geçtiğimiz haftasonu oynanan Gençlerbirliği maçında oynayamayan Brezilyalı futbolcu, Pazartesi günkü Trabzonspor maçında da forma giyemeyecek.

İşte TFF'den yapılan açılama...
Fenerbahçe A.Ş.'nin, futbolcusu Cristian Mark Junio Nascimento Oliveria Baroni ile ilgili PFDK'nın 27.02.2014 tarih ve E.2013-2014/789, K.2013-2014/916 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Müsabaka görüntüleri de izlenmek suretiyle tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde;
- PFDK'ca futbolcu Cristian Mark Junio Nascimento Oliveria Baroni'ye rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 42 ve 34/4.maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13.000.-TL para cezası verilmesinde ve verilen cezaya FDT'nin 13.maddesi uygulanmak suretiyle cezanın neticeten 2 resmi müsabakadan men ve 8.500.-TL para cezası olarak tayininde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile,
- Kurulumuzun, yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 101. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından futbolcu Cristian Mark Junio Nascimento Oliveria Baroni ile ilgili yaptırımın ertelenmesi talebinin reddine oybirliği ile karar verildi.

4 Mart 2014 Salı

Caner Erkin imzayı atıyor! Uzun yıllar buradayım

Uzun yıllar buradayım

   Kanarya'nın şampiyonluğa ulaştığı sezonda oynadığı futbolla döktüren Caner, çubuklu formayı giymeye devam edecek. Yıldız isim "Yurt dışında oynama hedefim yok" dedi

F.Bahçe'de şampiyonlukla tamamlanan sezonun ardından iki ismin kalıp kalmayacağı merak konusuydu. Teknik direktör Ersun Yanal, "Devam" derken bir güzel haber de Caner Erkin'den geldi. Sol bek pozisyonunda müthiş bir futbol sergileyen ve Liverpool'dan İnter'e, Monaco'dan Chelsea'ye kadar birçok Avrupa devinin listesine giren başarılı oyuncu noktayı koydu: "Burada mutluyum. İnşallah uzun yıllar F.Bahçe'de devam etmek istiyorum"

'İmzada bir sorun çıkmaz'
Caner Erkin kariyeriyle ilgili soruya verdiği cevapta net konuştu. Yıldız futbolcu "Şu anda yurt dışında oynama gibi bir hedefim de düşüncem de yok. F.Bahçe ile yeniden anlaşırız diye umut ediyorum. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Geleceğim F.Bahçe'de" dedi.
'

Müthiş şampiyonluktu'

Geçen sezonlara göre çok iyi futbol oynadığını belirten Caner "Takım iyi oynadı ben de iyiydim. Sezona sol bekte başlayıp orada bitirdim. Bu devamlılık sayesinde başarılı bir yıl geçirdim. Bundan sonra da aynı pozisyonda oynamak istiyorum" ifadelerini kullandı. F.Bahçe'nin yıldız ismi müthiş bir şampiyonluk kazandıklarını belirtti. Caner "Takım halinde gerçekten inanılmaz bir mücadele ortaya koyduk. Önümüzdeki sezon da çok önemli. Ortada 4. yıldız var. Takip eden yıllarda da şampiyon olmalıyız. Çünkü bu camia, başkanımız Aziz Yıldırım, taraftarımız bunu hak ediyor" diye konuştu.

Inter'e cevabını verdi: Hayır
Kariyerine F.Bahçe'de devam etmek isteyen Caner Erkin en net hamlesini de gerçekleştirdi. Bir süredir İtalyan devi
Inter'in radarında olan tecrübeli futbolcu gelen cazip teklifi reddetti. Haber Çizme basınında da geniş yankı bulurken, Caner'in 4. yıldız peşinde olduğu için teklifi kabul etmediği vurgulandı. Gazetelerde yer alan haberlerde Caner'in kariyerden çok F.Bahçe sevgisinin ön plana çıktığı ve bu yüzden İstanbul'dan ayrılmadığı belirtildi.

 

 

 

 04 03 2014  Caner erkin haber

 

Caner Erkin imzayı atıyor!

Caner Erkin'i Avrupa takımlarına kaptırmaya hiç niyeti olmayan Fenerbahçe, milli yıldıza yıllık 2 milyon euro+maç başı+özel primlerden oluşan süper bir teklif sunacak.



Fenerbahçe yönetimi, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Caner Erkin'i takımda tutmak için kesenin ağzını iyice açacak. Caner için daha şimdiden birçok Avrupa devi zemin yoklarken, masaya oturmak için ısrarla sezon bitimini bekleyen sarı-lacivertli yönetim, milli yıldıza 3 yıllık yeni sözleşme karşılığında sezon başına 2 milyon euro'luk bir teklif hazırladı. Ancak bu para garanti. Caner'e ayrıca maç başı ücreti ödenecek, sözleşme özel primlerle desteklenecek. Caner Erkin'in eline buna göre yıllık en az 2.5 milyon euro geçecek.
800 BİN DOLAR KAZANIYOR

Bu sezon oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bırakan Caner Erkin, senelik aldığı 800 bin dolarlık ücretiyle Fenerbahçe'de en az paraya oynayan futbolcuların başında geliyor. 25 yaşındaki futbolcuya en son Bayern Münih'ten bir teklif geldiği iddia edilmiş ancak menajeri bunu doğrulamamıştı.

UEFA'dan flaş Fenerbahçe kararı!

Dosya kapandı...

UEFA 2010-2011 sezonu dosyasını tamamen kapatarak Fenerbahçe'ye müjdeyi verdi.



Fenerbahçe'de, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) arasında son yıllarda yaşanan kötü trafiğin ardından yeni haber camiada sevinç yarattı.
UEFA'nın iki yıl Avrupa Kupaları'ndan men ettiği sarı-lacivertli kulüp için UEFA'ya ulaşan Yargıtay'ın gerekçeli kararından sonra disiplin komitesinin yeni bir soruşturma açmayacağı ve şahıslar üzerinden davanın devam edeceği öğrenildi.
SuperFB.com'da yer alan haber göre; UEFA kanadında 2010-2011 sezonuyla ilgili TFF'ye herhangi bir karar tavsiyesi olmazken, başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin yöneticilikleriyle ilgili soruşturmanın tamamlanma aşamasında.
Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın Yargıtay tarafından onanan cezası sonrası UEFA Disiplin Komitesi'nin Yıldırım hakkında 'men' kararı vermesi beklenirken, Yıldırım'dan da yeni savunma isteyeceği öğrenildi.
Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören'in "Bizim için dosya kapanmıştır ama UEFA'dan yazı gelirse inceleriz" açıklamasından sonra UEFA kanadında oluşan bu kanaat sarı-lacivertli takımı olası yeni bir cezadan kurtardı.
Haziran 2013'te UEFA, Beşiktaş'a Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl, Fenerbahçe'yi ise 2+1 yıl 

3 Mart 2014 Pazartesi

G.Birliği maçı sonrası emenikenin hali

Emenike'nin bu hali yürek burktu!

G.Birliği maçına acılar içinde çıkan Emenike'nin sedyedeki hali yürek burktu. Nijeryalı, bu bileklerle 87 dakika 8.8 km koştu.




F.Bahçe'nin santrforları golü unuttu. Neden? Çünkü sakat sakat oynuyorlar. Sahaya çıkmaları bile mucize. Özellikle Emenike, G.Birliği maçında büyük bir fedakârlık yaptı. Doktorların "Oynaman mümkün değil" sözüne rağmen takımı yalnız bırakmamak için "İğne vurun oynarım" diyerek, sahaya çıktı.

F.Bahçe soyunma odasından bir fotoğraf Emenike'nin fedakarlığının boyutlarını gözler önüne serdi. Dizinde buz, iki ayak bileğinde bandajla Emenike, savaş gazilerine benziyordu. Nijeryalı oyuncu belki gol atamadı ama oyunda kaldığı 87 dakika boyunca bu bileklerle 8.8 kilometre kat edip, formasını ıslattı.
4'Ü 11 BİNİ AŞTI
 Caner 11522
 Topal 11185
 Alper 11096
 Kuyt 11015
 Gökhan 10383
 Bekir 10035
 Egemen 10005
 Emenike 8890
 Emre 8530
 Sow  8007
 Volkan 3765
 Salih 3148
 Meireles 2414
 Topuz 935

2 Mart 2014 Pazar

Fenerbahçe'de milli sorun

Sarı-Lacivertli ekibin 9 oyuncusunun milli takımlara gitmesi, Trabzon maçı öncesi Ersun Yanal'ı zora soktu.



Fenerbahçe, Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulurken, 10 Mart Pazartesi deplasmanda oynanacak Trabzonspor karşılaşması öncesi sıkıntıya girdi.

Sarı-Lacivertli ekibin ilk 11'inde forma giyen oyuncuların, milli takımlara çağrılması Teknik Direktör Ersun Yanal'ı kara kara düşündürmeye başladı. Webo ile Alves'in sakatlıkları yüzünden Trabzon sınavına yetişemeyecek olmalarının yanı sıra  Kuyt, Meireles, Sow, Kadlec, Volkan Demirel, Alper, Caner, Gökhan Gönül, Mehmet Topal'ın, milli takımlardan yorgun ya da sakat dönme olasılıkları Yanal'ın elini kolunu bağladı.

Ersun Yanal'ın bu tehlikeler yüzünden milli oyuncuların hepsini uyardığı belirtildi.


Teknik direktör Ersun Yanal’ın Gençlerbirliği maçının ardından 2 gün izin verdiği sarı-lacivertli futbolcular, ligin 24. haftasında, 10 Mart Pazartesi günü deplasmanda Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşmanın ilk antrenmanını 4 Mart Salı günü yapacak.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirilecek antrenman saat 17.00’de başlayacak. Antrenmana milli takımlara giden oyuncular katılamayacak.

1 Mart 2014 Cumartesi

FENERBAHÇE GEÇLERBİRLİĞİ İLK 11 LER

Kadıköy'de bir başka gece!

En yakın takipçisi Galatasaray'la puan farkı 4'e düşen Fenerbahçe, bugün kritik bir karşılaşmaya çıkacak.




Elazığ deplasmanında taraftarları küfürlü tezahürat yaptığı gerekçesiyle ceza alan Sarı-Lacivertliler, yalnızca kadın ve çocukların izleyeceği karşılaşmada Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. Fenerbahçe; Alves ve Webo’nun sakatlığı, Cristian Baroni’nin de cezası nedeniyle oynamayacağı maça ideal 11’ine yakın bir kadroyla çıkacak. Cezaları biten Emre ile Egemen ve sakatlıktan çıkan Sow, bugün sahadaki yerini alacak. 

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Volkan,  Gökhan, Egemen, Bekir, Caner, Kuyt, Topal, Emre, Alper, Sow, Emenike

Gençlerbirliği: Ramazan, Hakan, Kulusic, Ahmet, Tosic, Petrovic, Gosso, Emre, Zec, Jimmy, Stancu

STAT: Şükrü Saracoğlu

SAAT: 19.00

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Cüneyt Çakır

Fenerbahçe Son Şampiyona acımadı

Fenerbahçe Komşu'ya acımadı

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 8. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, Olympiacos'u Ülker Sports Arena'da ağırladı. Mücadeleyi Fenerbahçe Ülker 78-74 kazandı.






Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 8. hafta maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 78-74 yendi.
Karşılaşmanın başında iyi savunma yapan Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ve Blejica'nın sayılarıyla 3. dakikada 9-0 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra toparlanan rakibi Olympiakos karşısında sarı-lacivertliler sayı atmakta zorlandı. Perperoglou ve Printezis ile bulduğu sayılarla 11-2'lik bir seri yaklayana Yunan ekibi, 6. dakikada 11-11 eşitliği sağladı. Fenerbahçe Ülker, Perperoglou'nun sayılarına engel olamazken, Olympiakos bu oyuncunun basketleriyle periyodun bitimine 2 dakika 12 saniye kala ilk kez 15-16 öne geçti. Yunanistan temsilcisi, son saniyede Sloukas'ın basketiyle ilk periyodu da 22-21 önde bitirdi.
İkinci periyodun başında Kleiza'nın attığı 3 sayılık basketle 24-22 öne geçen Fenerbahçe Ülker, yine bu oyuncunun sayısıyla periyodun bitimine 3 dakika 20 saniye kala farkı 7 sayıya (36-29) çıkardı. Olympiakos, Perperoglou ve Mantzaris ile bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı azalttı, ancak sarı-lacivertliler ilk yarıyı 41-38 önde kapadı.
Üçüncü periyodun başında McCalebb ile arka arkaya sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, 23. dakikada farkı 9 sayıya (49-40) yükseltti. Ancak Simmons ve Printezis ile skor üreten konuk ekip, 25. dakikada farkı 4 sayıya (51-47) indirdi. Bu dakikadan sonra Kleiza ve Bjelica'nın basketleriyle 6-0'lık bir seri yakalayan sarı-lacivertliler, periyodun bitimine 3 dakika 21 saniye kala farkı 10 sayıya (57-47) çıkardı ve son periyoda da 59-51 önde girdi.
Son periyotta Melih Mahmutoğlu, Bjelica, McCalebb, Preldzic ve Bogdanovic ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, bitime 3 dakika 37 saniye kala farkı yeniden 10 sayıya (70-60) çıkardı. Ancak sarı-lacivertliler hücumlardan boş dönerken, üst üste Mantzaris ile sayılar bulan Olympiakos, bitime 36 saniye kala farkı 2 sayıya kadar (74-72) indirdi. Ancak Fenerbahçe Ülker, McCalebb ve Kleiza ile bulduğu basketlerle karşılaşmadan 78-74 galip ayrıldı.
Fenerbahçe Ülker'de Kleiza 21, McCalebb 20 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Olympiakos'da ise Perperoglou ve Sloukas 17'şer sayı attı.
Maç bitiminde Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, tribündeki Aziz Yıldırım'ın yanına gitti. Yıldırım, Obradovic'i tebrik etti.
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcular, taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Jose Martin (İspanya), Antonio Conde (İspanya), Marek Cmikiewicz (Polonya)
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 20, Preldzic 4, Bogdanovic 9, Bjelica 8, Sekulic 2, Zoric 9, İzzet Türkyılmaz, Kleiza 21, Jackson, Ömer Onan 2, Oğuz Savaş, Melih Mahmutoğlu 3,
Olympiakos: Mantzaris 10, Katsivelis, Perperoglou 17, Printezis 10, Dunston 9, Sloukas 17, Collins, Simmons 4, Petway, Lojeski 7, Moon
1. Periyot: 21-22
Devre: 41-38
3. Periyot: 59-51
KARŞILAŞMADAN NOTLAR:
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda Yunan ekibi Olympiakos ile oynadığı maçta sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi 
Ülker Sports Arena'daki karşılaşma öncesi tribünleri dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, tezahüratlarla takımlarını destekledi.
Maç öncesi dağıtılan Fenerbahçe bayraklarını sallayan taraftarlar, karşılaşmanın başından itibaren yoğun tezahüratlara başlarken, rakip hücumlarında ıslıklayarak salonda baskı yaratmaya çalıştı.
Az sayıda Olympiakoslu taraftar da karşılaşmayı takip etti. Fenerbahçeli taraftarlar, Olympiakoslu taraftarların zaman zaman yaptığı tezahürata tepki gösterdi.
- Sekulic ve Jackson ilk kez forma giydi
Fenerbahçe Ülker'in yeni transferleri Pierre Jackson ve Blagota Sekulic, Avrupa Ligi'nde ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.
Daha önce Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi maçlarında oynayan Sekulic, Olympiakos maçına ilk 5'te başladı.
Geçen hafta transfer edilen Jackson ise ilk kez Olympiakos maçında Fenerbahçe Ülker formasını giydi. Jackson, Olympiakos maçında ikinci periyotta oyuna dahil oldu.
Fenerbahçe Ülker'de uzun süren bir sakatlık yaşayan ve geçen hafta Beko Basketbol Ligi'nde Aliağa Petkim maçında bu sezon ilk kez oynayan Oğuz Savaş, Avrupa Ligi'nde de bu sezon ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.
- Spanoulis kadroda yok
THY Avrupa Ligi'nde takımını son iki sezonda şampiyonluğa taşıyan ve son iki sezonun en değerli oyuncusu olarak seçilen Yunan oyuncu Vassilis Spanoulis, Fenerbahçe Ülker karşısında oynayamadı.
Spanoulis'in tendonlarındaki ağrı nedeniyle maç kadrosuna alınmadığı öğrenildi.
- Başkan Yıldırım da izledi
Karşılaşmayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi.
Daha önceki maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe Ülker teknik heyeti ve oyuncularının arkasındaki tribüne oturan Yıldırım, sarı-lacivertli yöneticiler Mahmut Uslu ve Deniz Tolga Aytöre'yle birlikte karşılaşmayı takip etti.
Bu arada, A Milli Basketbol Takımı eski başantrenörü Bogdan Tanjevic de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.
- Taraftarlara maç öncesi uyarı
Karşılaşma öncesi taraftarlar, sahaya yabancı madde atmamaları ve tribünde meşale yakmamaları konusunda uyarıldı.
Salonda yapılan anonsta, Fenerbahçe Ülker'in sahasında oynadığı Barcelona ile deplasmandaki Anadolu Efes maçlarında sahaya atılan yabancı maddeler ve tribünlerde yakılan meşaleler nedeniyle sarı-lacivertli kulübe 2 kez para cezası verildiği belirtilerek, "Avrupa Ligi kuralları gereğince, bu tip olayların 3. kez tekrarında kulübümüz daha ağır yaptırımlarla karşılaşacak. Bu cezalar, para cezası olabileceği gibi puan silme, saha kapatma gibi ağır cezalarla birlikte, ligden ihraç edilmeye kadar gidebilmektedir. Bu nedenle Olympiakos maçı ve bundan sonra oynayacağımız müsabakalarda taraftarlarımızın son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Taraftarlarımız, kulübümüzü bu gibi cezalarla karşı karşıya bırakmamalı ve bu olaylara sebebiyet verenleri de ikaz etmelidir" şeklinde uyarıda bulunuldu.