24 Temmuz 2014 Perşembe

fenerbahçe nin hazırlık maçları programı

Fenerbahçe'nin hazırlık maçları maç programı belli oldu.. Fenerbahçe hazırlık maçlarını hangi takımlar ile oynayacak işte son kadroları veriyoruz.
Hatırlayacağınız gibi,Geçen sezon Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, tüm hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde yaparak, Galatasaray'la oynayacağı Süper Kupa maçına en hazır haliyle çıkmak istiyor. İşte bu doğrultuda Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü Ersun Yanal ve kurmayları, kamp dönemin boyunca karşılaşacakları rakipleri bazı kriterlere göre seçti. Sert, güçlü ve tecrübeli takımların yer aldığı bir maç programı oluşturan Kanarya, hem derbiye hem de lige bomba gibi girmeyi hedefliyor. İlk olarak 23 Temmuz'da İran'ın Sepahan takımı ile seri başlayacak. Düzce 18 Temmuz Stadı'ndaki mücadelede rakip, fiziki açıdan oldukça kuvvetli takımlar arasında yer alıyor. İkinci karşılaşma, 31 Temmuz'da İngiltere'de Sheffield United'la devam edecek. Hem teknik hem de güç açısından Sheffield, tipik bir İngiliz takımı özelliği taşıyor. Sonrasında da Yanal ve öğrencileri, seviyeyi biraz daha artıtacak. 2 Ağustos'ta Avrupa Ligi'nde geçen sezon kupayı kaldıran İspanyol temsilcisi Sevilla ile Sarı-Lacivertliler, Danimarka'da kıran kırana bir karşılaşma yapacak.


7 HAZIRLIK MAÇI (CHELSEA-BEŞİKTAŞ SOMA MAÇI NE ZAMAN?)


Bunun ardından 8 Ağustos'ta, Soma'daki faciada hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine yardım amacıyla İngiliz devi Chelsea ve Türkiye'den de Beşiktaş'la 45'er dakikadan iki maç oynanacak. 16 Ağustos'ta Yunanistan ekipleri Panathinaikos, Olimpiakos, İtalya'dan ise Napoli ya da Juventus takımlarından biriyle İstanbul'da karşılaşacak Fenerbahçe, 3 gün sonra da İtalya'da Salih Uçan'ın takımı Roma ile kozlarını paylaşacak. Toplamda 7 hazırlık maçına çıkacak Kanarya, bu mücadeleler sonunda her açıdan hazır hale gelerek, 25 Ağustos'ta Manisa'daki Süper Kupa finalinde Aslan'ın karşısına çıkacak.


Fenerbahçe'nin hazırlık maçları


18 Temmuz    Sepehan
31 Temmuz    Sheffield
2 Ağustos    Sevilla
8 Ağustos    Beşiktaş/Chelsea
16 Ağustos    (Açıklanmadı.)
19 Ağustos    Roma.. Yeni bilgiler geldikçe sizlere vereceğiz.

12 Temmuz 2014 Cumartesi

diego ribas imza töreni

..Ve Diego Ribas resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe'nin 10 numara boşluğunu doldurduğu Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan 3 yıllık sözleşmeye imza attı.


Brezilyalı futbolcu Diego Ribas'ı transfer eden Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda futbolcuya imza töreni düzenledi. Aziz Yıldırım, Hasan Yılmaz ve Diego Ribas basının karşısına çıktı. Öncelikle başkan Aziz Yıldırım konuşmaya başladı ve Diego Ribas'ın transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Diego Ribas ile 2009 yılında bir görüşme gerçekleştirmiştik. O zamanki şartlar elvermedi olmadı, şimdi oldu. ilemize yeni bir fert katılıyor. Diego ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağız. İnşallah uzun yıllar kulübümüze hizmet eder." sözlerini sarf etti.



 Ardından imza atılmadan önce Diego Ribas, düşüncelerini söyledi. Brezilyalı futbolcu "Herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle başkana ve yöneticilere. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve guruluyum." dedi.

Brezilyalı yıldız ardından kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Daha sonra basın mensupları, yıldız futbolcuya sorular sordu. Diego Ribas'ın sorulara verdiği cevaplar şu şekilde:

- Transferim oldukça hızlı gelişti. Allahıma şükürler olsun ki Fenerbahçe'deyim.

- Alex kaliteli ve büyük bir futbolcu. İkimiz de iyiyiz ancak karşılaştırmak olmaz. Herkes kariyerine bakmalı.

2 Temmuz 2014 Çarşamba

FENERBAHÇENİN EN SON TRANSFER HABERLERİ

F.Bahçe sarışını kapıyor
Sarı-lacivertli ekipte Kevin Kampl dosyası yeniden açıldı. Avusturya'nın La Ola gazetesi, "Leverkusen acele etmezse, Salzburg'un sarışın çocuğu Fenerbahçeli olacak" diye yazdı
Avusturya'da yayın yapan La Ola, günün sürpriz iddiasını ortaya attı. Leverkusen menajeri Rudi Völler'in, "Hakan Çalhanoğlu için teklifimizi Hamburg reddetti ama biz daha son sözümüzü söylemedik" sözlerini kullanıp, Leverkusen'in Hakan Çalhanoğlu'nu alamaması durumunda Kevin Kampl için Salzburg'a teklif yapacağını yazdı. Aynı haberde, "Fenerbahçe'de Salzburg'un sarışın çocuğunu istiyor. Bunu Leverkusen de duymuş olmalı. Leverkusen önümüzdeki birkaç gün içinde kesin kararını vermezse, Kampl da muhtemelen Fenerbahçeli olacak" iddiasında bulundu.



Emenike için çılgın teklif
Nijerya formasıyla Dünya Kupası'nda vitrine çıkan Fener'in yıldızı için Chelsea presini artırıyor. İngiliz ekibi gözünü kararttı, teklifini 15 milyon Pound'a (Yaklaşık 54 milyon TL) çıkardı.
Fenerbahçe, Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike’ye yaptığı yatırımın karşılığını fazlasıyla geri alacak gibi görünüyor. Sarı-Lacivertli ekipteki başarılı sezonunun ardından, Dünya Kupası Finalleri’nde de vitrine çıkan siyahi yıldız, Chelsea’nin transfer sezonundaki gözdeleri arasında. Jose Mourinho’nun teknik patronluğunu yaptığı Ada ekibinin, Emenike için ne kadar ısrarcı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İngiliz basınının yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Mail, Chelsea’nin teklifini 15 milyon Pound’a (Yaklaşık 54 milyon TL’ye) çıkardığını ileri sürdü. Resmi görüşmelerin başlamasının ardından Fenerbahçe’nin ne yanıt vereceği merak konusu. Bilindiği üzere Sarı-Lacivertliler, 2010-2011 sezonu sonunda Emenike’yi uzun uğraşlarla 10 milyon Euro’ya kadrosuna dahil edip, aynı transfer sezonunda Rus ekibi Spartak Moskova’ya satmıştı.
Satılması sürpriz olmaz
Nijeryali forvet iki sezonluk ayrılığın ardından geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe’ye dönmüş ve Süper Lig’de attığı 12 golle şampiyonlukta büyük rol oynamıştı. Listesinde Marsilya’nın yıldızı Andre Ayew bulunan Fener’in, Emenike’yi böylesi yüksek bir bedelle elden çıkarması hiç de sürpriz olmayacak gibi...


Ersun Yanal'ın istediği isimlerden Andre Ayew'le ilgili Fransa'dan iyi haberler geliyor. Marsilya'nın yeni hocası Marcelo Bielsa, Ganalı yıldızı kadrosunda düşünmüyor. Bu durum da 24 yaşındaki yıldız için tüm şartları zorlayan Fenerbahçe'nin işine geliyor.
Teknik direktör Ersun Yanal’ın geçtiğimiz sezon vurgu yaptığı kadronun yüksek yaş ortalamasını düşürmeyi hedefleyen Fenerbahçe, belirlediği yıldızlarla ilgili takibini sürdürüyor. Sarı- Lacivertliler’in son dönemde temaslarını hızlandırdığı Andre Ayew’de sıcak gelişmeler var... Astronomik rakamlarda transfer teklifi alan Emmanuel Emenike ve Moussa Sow ile bedelini bulması halinde satılacak olan Meireles’in gönderilmeleri gündeme gelirken, Ganalı yıldızın transferinde flaş gelişmeler yaşanıyor. Marsilya’nın yeni hocası Marcelo Bielsa’nın, 24 yaşındaki futbolcuyu yeni sezon kadrosunda düşünmediği ve satılması için yönetime rapor verdiği öğrenildi.
Her şey onun için
Sol kanatta görev yapan ve asist özelliği ile öne çıkan Ayew için Fransızlar daha önce 10 milyon Euro bonservis bedeli belirlerken, son gelişmeler Fenerbahçe’nin elini güçlendirdi. İlk görüşmelerde bu rakama yakın bir teklif sunan Sarı- Lacivertliler, bu transferi gerçekleştirmeyi hedefliyor ve tüm şartları zorluyor.
YAŞI: 24
BOYU: 1.76 m
DOĞUM YERİ: Fransa
MİLLİ TAKIMI: Gana
MİLLİ MAÇ SAYISI: 19 Maç, 4Gol
OYNADIĞI KULÜPLER:
Marsilya, Lorient, Arles
PİYASA DEĞERİ:
10 milyon Euro