10 Şubat 2014 Pazartesi

RIDVAN DİLMEN SİVASPOR MAÇI YORUMU

Hakem abarttı

Bir hakem, bir maçı bu kadar mı bir takımdan alıp, öbürüne verir! Yunus Yıldırım, yaptığı hataların etkisinde kaldı. 'Acaba yanlış mı yaptım!' derken Meireles'e kıyak yapıp kırmızı göstermedi

Fenerbahçe, Sivasspor karşısında maça çok iyi başladı. 10 kişi kaldıktan sonra bile atakları etkiliydi. Ancak hakem üçlüsü maça damgasını vurdu.
5. hakemin önünde penaltı pozisyonu oluyor. Penaltı ve kırmızı kart çıksa her şey değişebilir.
Sonra Caner Erkin sinirlendi ve kart gördü. 10 saniye içerisinde hem penaltın gitti, hem de rakibin eksik kalmadı. Yunus Yıldırım'ın iki kritik kararı birisi net penaltı, dengeleri bozdu. Bu maç çok tartışılacak tabii. Sinirlendirdiler Fenerbahçeli oyuncuları.

Çizgi hakemi ne iş yapar? 
Yunus Yıldırım abarttı. Penaltıyı vermeyen bir hakem nasıl çizgi hakeminden yardım almaz. Belli ki önceden uyarmış, "Penaltıları bana bırakın, müdahale etmeyin" diye... Kale arkası hakemleri çizgiyi geçti, 'geçmedi'den başka bir şeye karışmasınlar. Dün de aynı şekilde müdahale ettiler. Şu pozisyonu veremeyen bir çizgi hakemi, o görevi yapmasın.
Orta hakem falan olsun.
Fenerbahçeli futbolcuların aklından geçiyordur puan kaybedersek
4 puanda kalır fark "şu maçı" atlatalım diye. Sivas çok kötü oynuyor. Sivassporlu orta saha oyuncuları oyunda hiç yok. Tüm bu yaşanan hakem hataları sonrasında eleştirebileceğimiz Fenerbahçeli oyuncuları eleştirebileceğimiz hiçbir şey yok.

Hatalarına takılıp kaldı
Yani şunu anlamıyorum. Bir hakem bir maçı bu kadar mı bir takımdan alıp öbürüne verir?
Dünkü maçta maalesef bunu gördük. Hakemlerin, maç sonucuna olumsuz çok büyük etkisi vardı. Bence hep penaltıda ve hatalarında takılı kaldı hakem.
Devre arasında herhalde penaltıyı görmediğini öğrendi. Buna bir de 'Acaba Egemen rakibe çarpmadı mı? Yanlış kart mı gösterdim?' psikolojisi eklendi.
Maçı hep böyle götürünce bir ara Meireles'e direk kırmızı göstermesi lazımken kıyak yapıp kırmızıyı 'es' geçti.

Şampiyonluk inancı daha da artacaktır
Faydalı yenilgiler diye bir tabir kullanırlar ya ben aslında böyle demiyorum. Fenerbahçe öyle değişik bir camia ki kaos dönemini hep el ele vererek atlatırlar. Bakın Fener yenildi, Sabiha Gökçen'e 2 bin kişi gidip karşılar. Yarın maç yapsa stada 200 bin kişi koşar. Fenerbahçe böyle bir camia. Bu yenilgi Fenerbahçe camiasını şimdi kamçılar. 4 puanlık fark yine kamçılar. Belki 'Şampi'nin 'i' si belki de 'p'si de gitmiştir. Ama Fenerbahçe bu yenilgiyi avantaja çevirir şampiyonluğa koşar.

Fener hata yaptı
Devre arasında Fenerbahçe transfer yapmayarak büyük hata yaptı. Bu takıma mutlaka forvet almalıydı. Al işte gör şimdi forvetin yok! Futbolun içinde herş ey var. Sakatlanmalar var, cezalar var. Futbol böyle bir şey işte. Emenike ve Webo problemi 7 puana düşünce ortaya çıktı. Webo haftaya dönecek ama adale sakatlığı var ne olur bilinmez. Dün de Sow sakatlandı. Bunlara bir de kırmızı kart gören Egemen
ile Caner'in cezası eklendi.

SAKiN EGEMEN
Egemen belki kırmızı kart pozisyonunda rakibine dokunmadı bile. İtiraz etmesi normal. Ama keşke biraz daha sakin davranıp, ileriye gitmeseydi.

AH ERSUN HOCA AH!
Ersun hocanın da büyük hatası vardı. Meireles'i de Emre'yi de geç çıkardı.
Senin oyuncuların ilk 20 dakikadan sonra iki kişilik koşmuş.
Orta sahadaki oyuncuların ilk yarı sonunda bitmiş!
Uyarırsın devre arasında seni 5 dakika sonra alacağım oyundan diye. Orta sahaya yanında oturan güçlü isimleri alıp takımı diri tutarsın. Orta sahan göçerse savunmaya, kanatlara ve hücuma destek veremezsin. Bunun benzerini -İsviçre maçında yaşadık. İlk yarıda muhteşem oynadılar. Öne geçtik. Orta saha çok yorulmuştu.
Fatih hoca bu coşkuyu kesmek istemedi. O anda orta sahaya takviye olsa maçı alırdık ama goller geliverdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder