28 Mayıs 2014 Çarşamba

FENERBAHÇENİN ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİTME UMUDU HALA VAR

Kamu düzenine aykırılık var


UEFA'dan aldığı 2 yıllık ceza CAS tarafından onanan Fenerbahçe, CAS'ın gerekçeli kararının ardından önceki gün İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Federal Mahkeme'ye 5 başvuru şartı var; biri "Kamu düzenine aykırılık". 2 yıllık cezanın yürütmesini durdurmak isteyen Fenerbahçe bu maddeyi kullanacak. Bu gerekçeyi doğuran sebep ise, "UEFA'nın yerel ligde oynanan maçlarla ilgili yargılama yetkisi olmamasına rağmen kulüplere ceza vermesi"... Peki bu süreç nasıl işleyecek?

İşte madde madde Federal Mahkeme süreci:
UEFA her ne kadar sporun Avrupa'daki patronu olsa bile bir dernek ve İsviçre federal yasalarına tabi.

-FEDERAL Mahkeme, 2006 yılına kadar bu konulardaki başvuruları kabul etmiyordu. Ancak 2006-2012 yılları arasında yapılan 5 başvuruyu haklı buldu ve dosyayı yeniden incelemesi emriyle geri gönderdi.

-FENERBAHÇE davasında da Federal Mahkeme yönünden iki yol var. İlki, Fenerbahçe'nin itirazını yerinde bulmayıp reddedebilir. İkincisi ise verdiği kararı bir kez daha değerlendirmesi için dosyayı yeniden CAS'a gönderebilir.

- FEDERAL Mahkeme'nin dosyayı CAS'a göndermesi, kararın mutlaka değişeceği anlamına gelmiyor. Buna en güzel örnek 2007 yılındaki Del Bosque-Beşiktaş dosyası. Mahkeme, bu dosyada CAS'ın tazminat kararı hakkında yürütmeyi durdurma vermiş ve yeniden inceleme talep etmişti. Ancak CAS, dosyayı yeniden inceleyip kararını aynen uyguladı ve Beşiktaş 8.5 milyon euro tazminat ödedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder