27 Mayıs 2017 Cumartesi

FENERBAHÇE 2017-2018 SEZONU TRANSFERLERİ

FENERBAHÇE 2017-2018 SEZONU TRANSFERLERİ
SİZCE HANGİSİ FENERBAHÇE'YE YORUM YAPIN

Fenerbahçe'den Rodriguinho atağı


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin geçtiğimiz haftalarda Brezilya'ya Rodriguinho için temsilci gönderdiği iddia edildi..
Brezilya'nın 'meutimao.com' sitesi, Fenerbahçe'nin Rodriguinho için yeni teklif sunduğunu yazdı. Sitede yer alan haberde Türk ekibinin, Rodriguinho'dan vazgeçtiğini söyleyenlerin yanıldığı vurgulanırken, tam aksine sarı-lacivertli kulübün Brezilya'ya geçtiğimiz haftalarda bir temsilci gönderdiği ve transfer için ocak ayından daha ısrarlı olduğu vurgulandı. Fenerbahçe'nin daha önce yaptığı 4 milyon euro'luk teklifini yükselttiği de iddia edildi. 

HAKLARI 3 KULÜPTE
Corinthians, Rodriguinho'nun sözleşmesini 31 Aralık 2019'a kadar uzatmıştı. Ancak Brezilya ekibi, sambacının bonservis haklarının sadece yüzde 50'sine sahip. Oyuncunun haklarının yüzde 40'ı Capivariano'da bulunurken, yüzde 10'u ise Amerika MG'nin elinde.

'EVET' DEMİŞTİ
Fenerbahçe, Rodriguinho'yu ara transfer döneminde de istemiş hatta oyuncuyu ikna edip, anlaşma sağlamıştı. Ancak kulübü Corinthians bırakmayınca transfer gerçekleşmedi.

LYON'A GÖZDAĞI MI?
Oyun kurucu olarak Valbuena ile de görüşen yönetimin, Rodriguinho atağıyla Lyon'a pazarlıkta gözdağı verdiği ve alternatifini hazırda tuttuğu belirtiliyor.

Fenerbahçe'de son aday Nasri

Valbuena’yı bitirme noktasına gelen Fenerbahçe, gözünü Manchester City’nin yıldızı Nasri’ye dikti. Sarı- Lacivertliler, Fransız oyuncuyu 1 yıllığına kiralamak istiyor.

Orta sahada kapsamlı bir revizyona gitmeye hazırlanan Sarı-Lacivertliler, Lyon’lu Mathieu Valbuena konusunda büyük aşama kaydetti. Yönetim, şimdi gözünü bir diğer Fransız yıldıza, Samir Nasri’ye çevirdi.

Teklif yapıldı

29 yaşındaki oyuncu sezon başında Beşiktaş’ın gündemine gelmiş ancak tercihini Sevilla’dan yana kullanmıştı. İspanyol ekibi, 1 yıllığına kiraladığı 29 yaşındaki oyuncunun satın alma opsiyonunu kullanmadı. Guardiola’nın takımda düşünmediği Samir Nasri’yi kiralamak için bu kez Fenerbahçe Yönetimi devreye girdi. İngiliz ve İtalyan basınına göre başarılı oyuncu için Manchester City’ye teklif yapıldı. City Yönetimi’nin bu konuda kararı futbolcuya baktığı belirtildi. Sarı- Lacivertliler eğer oyuncuyu ikna edebilirse, Nasri yeni sezonda Fenerbahçe forması giyecek.

Dirar yolda


Yüksek maliyeti nedeniyle Lens’ten vazgeçen Kanarya, Monaco’nun sağ kanadını bitirme aşamasında

Fenerbahçe'de kiralık sözleşmesi sona eren Jeremain Lens için Sunderland, tam 6 milyon Euro talep etti. Hollandalı yıldızın yüksek bonservis bedeli nedeniyle bu transferi rafa kaldıran sarı-lacivertliler, Monaco'nun sağ kanat oyuncusu NabilDirar'ı bitirme aşamasına geldi. Daha önceki görüşmelerde yüksek bonservis talebi olan Monaco'nun, Dirar'ın uzun yıllar verdiği hizmetler nedeniyle bu istekten vazgeçtiği öğrenildi. Monaco ile 1 yıllık sözleşmesi kalan Dirar'ın bonservisini bedelsiz olarak alacağı ve bu işlemlerin ardından 3 yıllığına Fenerbahçe ile kontrata imza atacağı bildirildi. Hollandalı oyuncu, bu sezonu şampiyon olarak tamamlayan Monaco'da sadece 8 lig maçında görev yapabildi.

Kiralık Ospina


Fenerbahçe'de kaleci konusunda İran Kulübü Persepolis'in yüksek bonservis talebi nedeniyle Beiranvand'dan vazgeçildi. Sarı-lacivertliler, bu sezonu Petr Cech'in arkasında yedek olarak geçiren David Ospina konusunda oyuncuyla prensip anlaşmasına vardı. F.Bahçe'nin, Arsenal ile görüşmelerinin devam ettiği, oyuncuyu 1 yıl kiralamak için İngilizlerle görüşmelerin son aşamaya geldiği kaydedildi. Sarı-lacivertlilerde Ospina'nın kadroya katılması halinde, sezona kimin 1. kaleci başlayacağına teknik direktör Aykut Kocaman karar verecek.

Emre Mor’dan ‘Gelirim’ sözü

Fenerbahçe, Borussia Dortmund’un tecrübe kazanması için kiralanmasına sıcak baktığı 19’luk yıldız Emre Mor'dan ‘Gelirim’ sözü aldı. Tek sorun, Fener’in Emre Mor’u satın alma opsiyonlu istemesi, Almanların ise buna yanaşmaması.
Gelecek sezona yepyeni bir kadroyla girmenin planlarını yapan F.Bahçe'de yönetim, transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, EmreMor'u kiralamak için girişimlere başladı. Borussia Dortmund yetkilileri ile temasa geçen Kanarya, kiralık sözleşmesine satın alma opsiyonu ekletmek için yoğun çaba sarf ediyor. Alman kulübü ise buna pek sıcak bakmıyor.

Borussia Dortmund yönetimi, Emre Mor'un tecrübe kazanması için kiralanmasına sıcak baktığını F.Bahçe'ye iletti. Ancak Alman kulübü, kontrata satın alma opsiyonu koymama konusunda kararlı. Sarı-lacivertliler ise işin oyuncu cephesinde elini çabuk tuttu ve Avrupa'dan birçok kulübün kadrosuna katmak istediği genç yıldızla görüştü. Kanarya, 19'luk kanat ve menajerinden söz de aldı.


Fenerbahçe’ye ‘Batsman’


Fenerbahçe, Perez’den sonra yeni forvet adayı için girişimlere başladı. Asbaşkan Ali Yıldırım, Chelsea yetkililerine, Michy Batshuayi’ye talip olduklarını iletti. İngiliz kulübünün hocası Conte’nin tavrı, ‘Batsman’ lakaplı 23’lük oyuncunun kiralanarak tecrübe kazanması yönünde...


Yeni sezonda kadrosuna iki forvet birden katacak olan F.Bahçe, Lucas Perez girişimlerinin ardından Michy Batshuayi'ye de kancayı taktı. Sarı-lacivertliler, Chelsea'de fazla forma şansı bulamayan 23 yaşındaki golcüyü kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Chelsea Teknik Direktörü Conte de 39 milyon Euro'ya transfer edilen Belçikalı oyuncunun tecrübe kazanması için kiralanmasına sıcak bakıyor.

Premier Lig'de 38 maçın sadece 20'sinde, 235 dakika oynayabilen ‘Batsman' lakaplı Batshuayi, attığı 5 golün 4'ünü son 3 karşılaşmada kaydetti. Lucas Perez ve Ospina girişimleri için İngiltere'ye giden Asbaşkan Ali Yıldırım, genç golcünün de transferi için İngiliz kulübüyle masaya oturdu. Fener, daha önce Stoch ve Meireles takviyeleri nedeniyle iyi ilişkiler kurduğu Chelsea'yi ikna etmeye çalışıyor.



Mathieu Valbuena, F.Bahçe iddiaları için ilk kez konuştu. Fransız yıldız, “Adım adım gidiyoruz” diyerek transferi itiraf ederken, “Beklememiz gerekiyor” dedi.

F.Bahçe'nin 3 yıllığına prensip anlaşmasına vardığı Lyon'un yıldız ismi Mathieu Valbuena, transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Fransız futbolcu, "Daha önce de söylediğim gibi, Lyon ile bir senelik daha sözleşmem bulunuyor. Kulübümle konuşmalarımız devam ediyor. Bugün itibariyle kesinleşen bir şey yok. Adım adım hareket ediyoruz. Sonraki sezon nerede olacağımı görmek için beklememiz gerekiyor. Şu an için sadece belirsizlik var. Neler olacak bakalım" sözlerini kullandı. 'nin 32 yaşındaki oyuncuya yılda 3 milyon euro ödeyeceği ileri sürülmüştü.

'BAŞKAN TEHDİT ETTİ'
Öte yandan Lyon 1'ere radyosu, Lyon Başkanı Jean Michel Aulos'un Valbuena'yı F.Bahçe'ye imza atması için tehdit ettiğini iddia etti. Aulos'un, sezon başında sarı-lacivertli ekibe gitmeyi reddeden oyuncuyu, "Yine reddedersen seni kadro dışı bırakırım ve kariyerini bitiririm" diyerek mobbing uyguladığı öne sürüldü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder