31 Ekim 2013 Perşembe

Fenerbahçe yıldız ismi bedavaya alabilir! Siz onu çubuklu formayla görmek istermiydiniz?

Beşiktaş, Fernandes ile anlaşmak üzereyken araya yine Jorge Mendes girdi. Sezon sonunda serbest kalacak Fernandes’i ilk Fenerbahçe'ye önerecek.


Beşiktaş, Fernandes ile anlaşmak üzereyken araya yine Jorge Mendes girdi. Manuel Fernandes'in aklını çeldi. Yıllık 2.7 milyon euro isteyen Portekizli yıldız, bir anda 4 milyon euroya çıktı.
Beşiktaş'ın belalısı Jorge Mendes yine iş başında... Siyah-Beyazlılar’dan geçmiş yıllardaki transferlerden 20 milyon euro koparan Portekizli menajerin şimdiki hedefi ise Manuel Fernandes’i Beşiktaş’tan koparmak. Bir türlü yeni sözleşmeye imza atmayan Ferdi’nin aklını çelen kişinin Mendes olduğu ortaya çıktı. Yönetim, 2 ay öncesine kadar sözleşme için Portekizli yıldız ile yüzde 90 anlaşmıştı. Tek sorun Mendes’in istediği 1.8 milyon euroluk imza parasıydı.

BEŞ YIL İÇİN TOPLAM 17.5 MİLYON EURO
Yönetim bu konuda da uzlaşmaya yanaşmışken Ferdi, bir anda yıllık ücret olarak istediği 2.7 milyon euroyu, 4 milyon euroya çıkardı. Yıldız maestro, ayrıca imza parası olan 1.8 milyon euroyu nakit istedi. Kontratının da 5 yıllık olmasını talep etti. Yönetim, bu istekler sonrasında beyninden vurulmuşa döndü. Bunun üzerine Fernandes’e 3 yıl için toplam 7.5 milyon euro önerildi. İmza parası olan 1.8 milyon euroyu da 3 yılda verme teklifi getirildi.

                                                       fernandes video

30 Ekim 2013 Çarşamba

FENERBAHÇE ULKER CSK MOSCOW A MAÇI BUGÜN 21:45 TE ÜLKER ARENADA

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi A Grubu 3. maçında yarın Rus temsilcisi CSKA Moskova ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek.






A Grubu’nun yenilgisiz iki takımını karşı karşıya getirecek maç, saat 21.45’te Ülker Sports Arena’da oynanacak.
Grupta averajla CSKA Moskova’nın önünde lider durumda bulunan sarı-lacivertliler, yarın Rus rakibini yenip hem namağlup unvanını sürdürmek hem de liderliğini bu kez puan farkıyla devam ettirmeyi hedefliyor.
Fenerbahçe Ülker, gruptaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna ekibi Budivelnik Kiev’i 102-84, ikinci karşılaşmasında ise şampiyonanın favori takımlarından İspanyol temsilcisi Barcelona’yı İstanbul’da 75-70 mağlup etti.
CSKA Moskova ise ilk maçında deplasmanda Fransız ekibi Nanterre’yi 62-59, ikinci hafta ise evinde Budivelnik Kiev’i 72-67 yendi.


29 Ekim 2013 Salı

Meireles için derbiye hazır.

Portekizli oyuncunun giderek iyileştiği, Galatasaray maçına forma giyebileceği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin, zorlu sınavlar öncesi sakatlık raporları da netleşmeye başladı.

Bursaspor maçında riske edilmeyecek oyuncuların başında gelen Meireles'in, 10 Kasım'da oynanacak Galatasaray derbisine yetişme olasılığı belirdi. Portekizli oyuncunun giderek iyileştiği, sağlık heyetinin kontrolünde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.


Gökhan Gönül ile Emre Belözoğlu'nun durumlarıyla ilgili ise olumlu bilgiler gelmedi. Sağlık heyetinin uyguladığı testlerin olumsuz çıkması nedeniyle tecrübeli ikilinin takım çalışmalarına geçemediği öğrenildi.

Gökhan ile Emre için her bireysel çalışmadan sonra testlerine devam edileceği, iyileşme belirtileri yakalanması halinde takımla çalışmalara yollanacağı ifade edildi.

Keskin viraj

22 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe'yi üst üste 5 hafta birbirinden zorlu karşılaşmalar bekliyor. Sarı-Lacivertli ekip sırasıyla Bursaspor (d), Galatasaray, M.P.Antalyaspor (d), Beşiktaş ve Çaykur Rize (d) ile karşı karşıya gelecek.

Sezona deplasmandaki Konyaspor yenilgisiyle başlamasına karşın, ardından müthiş bir çıkış yakalayıp üst üste 5 maçını da kazanan, Trabzonspor beraberliği sonrası Erciyes (d) ve Gaziantepspor’u devirerek, zirvedeki yerini sağlamlaştıran Fenerbahçe, keskin viraja giriyor. Sarı-Lacivertliler’in oynayacağı 5 karşılaşma, bir bakıma ilk yarıdaki durumlarını belirleyecek. Bu hafta Bursaspor ile deplasmanda zorlu bir 90 dakikaya çıkacak olan Kanarya, önümüzdeki hafta ise derbiye çıkacak. Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ezeli rakipleri Galatasaray’ı ağırladıktan sonra Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ardından yine Kadıköy’de, bir başka ezeli rakibi Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak olan Fenerbahçe, bu 5 maçlık zorlu virajı Çaykur Rizespor deplasmanıyla tamamlayacak. 

Hedef en az hasarla ayrılmak


Sarı-Lacivertli, bu maçlardan kayıpsız ayrılması durumunda şampiyonluk mücadelesinde büyük bir avantaj yakalayacak. Hedef, bu keskin virajdan en az hasarla ayrılmak. Bu arada teknik direktör Ersun Yanal’ın, bir yandan bu maçlarla ilgili planlar yaparken, diğer yandan oyuncularını, “Her maçı tek tek düşünmeliyiz. Şimdi önümüzde Bursaspor maçı var. Sadece bu maça konsantre olmalıyız. Galatasaray derbisini sonra düşünmeye başlayacağız” diyerek oynayacakları ilk maça motive etmeye çalıştığı belirlendi.   

28 Ekim 2013 Pazartesi

FENERBAHÇE BURSASPOR VİDEO 10.HAFTA MAÇ ÖZETİ




FENERBAHÇE BURSASPOR 4-1
FENERBAHÇE BURSASPOR MAÇ ÖZETİ 

TakımlarOGBMAvP
1. Fenerbahçe97111222
2. Beşiktaş9522517
3. Eskişehirspor9513716
4. Galatasaray9441616
5. Sivasspor9513416
6. Kasımpaşa8503515
7. Akhisar Bld.Spor9423314
8. Çaykur Rizespor9423114
9. Trabzonspor8422014
10. Bursaspor9423-114
11. M.P. Antalyaspor9342213
12. Torku Konyaspor9315-510
13. KDÇ Karabükspor9234-39
14. Gaziantepspor9225-68
15. Gençlerbirliği9216-47
16. S.B. Elazığspor9216-117
17. Kayseri Erciyesspor9135-66
18. Kayserispor9126-95

26 Ekim 2013 Cumartesi

Ali Koç bence En DOĞRU bAŞkAN ADAYI !!!!!!!!!!!!!!

F.Bahçeli eski bir yöneticinin oğlu Ali Koç'la beraber yemek yedi ve "Koç aday olursa şaşırmayın" dedi. Yıldırım aday olmazsa son anda bir sürpriz yaşanabilir

Bu iddia ortalığı karıştıracak... Fenerbahçeli eski bir yöneticinin oğlu Ali Koç'la önceki gün Four Seasons Otel'de ortak dostlarının da bulunduğu bir ortamda yemek yedi. Mekandaki kişiler bu ikilinin fotoğrafının çekilmesine izin vermedi. Koç'la yemek yiyen ve isminin açıklanmasını istenmeyen kişi "Eğer Ali Koç ailesini ikna ederse Mehmet Ali Aydınlar'ın karşısına rakip olarak çıkabilir. Böyle olursa kimse bunu sürpriz olarak değerlendirmesin" ifadesini kullandı. 
 
UFAK PÜRÜZ VAR 
 
Fenerbahçeli eski yöneticinin oğlu, "Ali Koç'la ailesi arasında bu konu için ufak pürüzler var" dedi. Aziz Yıldırım'ın aday olmaması durumunda son anda böyle bir sürprizin yaşanabileceği iddia edildi. 
 
DENGELER DEĞİŞEBİLİR
 
F.Bahçe'de Ali Koç'un başkanlığa aday olması durumunda dengelerin değişme ihtimali yüksek görünüyor.

Fenerbahçe 3 gaziantep 1 maçın geniş özeti


                                               fenerbahçe gaziantep maçı geniş özeti


Fenerbahçe 3-1 Gaziantepspor

Kadıköy boğası

Fenerbahçe iç saha maçlarında bir başka oynuyor. Seyirci desteğini arkasına alan Kanarya deyim yerindeyse futbol resitali yapıyor. Öte taraftan deplasman Fenerbahçe’si ile Kadıköy Fenerbahçe’si ise siyah ve beyaz gibi. Konya, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Erciyes deplasmanlarında hep son dakikaya kadar sıkıntıyla boğuştu Fenerbahçe. Dün ise bambaşka bir Fenerbahçe vardı sahada. Oyunun kontrolü de, temposu da hep Sarı-Lacivertliler’in istediği yönde şekillendi. Son dakikalara doğru ise biraz oyundan düşünce rakip canlandı. Gaziantepspor iki sezondur çok sıkıntılı günler yaşıyor. Kadrosu dar. Bu kadroyla ancak bu kadar oluyor belki ama sahadaki bezginlik, bıkkınlık neyin nesi! Ofansta, defansta, sahanın her alanında tek kelime ile isteksizlik damlıyor formalarından. Yedikleri ilk iki gol de bunu gösteriyor zaten. İlk golde ceza sahasında kaptırılan top, ikincisinde ise bomboş bırakılan Sow gibi tehlikeli bir oyuncu... Pozisyon öncesinde Emenike’ye Caner’e ve Cristian’a ceza sahasında tanınan özgürlük... Tabii Kadıköy boğası affetmiyor.

Son 20 dakika sıkıntı


İkinci yarısı da öylesine bir antrenman maçı havasında ister istemez. Gaziantep değişiklikle biraz hareketlense de yetmiyor gücü. Tribünler karnaval yeri gibi. Ancak 70’den sonra bir haller oluyor çubuklu formalılara. Oyundan düşüyorlar bir anda ve işte Antepliler’i umutlandıran, Saracoğlu’nu ise sessizliğe bürüyen gol geliyor. Neyse ki Salih’in mükemmel çalımı ile Emenike’nin bitiriciliği sıkıntıdan kurtarıyor arkadaşlarını.

Maçtan dakikalar


15’te Cristian’ın uzaktan sert vuruşunu Serdar uzanarak çıkardı, oyun alanına dönen top Gaziantep defasından Şenol’un ayağında kaldı. Oyuncuya markaj uygulayan Alper Potuk topu çalıp ortaladı Emenike kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0. 39’da Fenerbahçe rakip ceza sahasına tehlikeli geldi. Emenike ve Cristian’ın paslaşmaları sonucunda Brezilyalı oyuncu kaleye paralel ortaldı, Sow boş pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0. 63’te Gaziantep ilk defa tehlikeli geldi. Traore ceza sahasında topla buluşup Volkan’ı da çalımladı. Ancak defans hattı önünü kapatınca aşırtmaya çalıştı, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı. 74’te Sow arka direğe ortaladı. Kuyt arka direk dibinden dokundu ancak Ekrem çizgiden topu çıkardı. 76’da ise Traore ceza sahasına ortaladı, Turgut indirdi, Stilic penaltı noktasından sert bir vuruşla takımını umutlandıran golü attı: 2-1. 87’de Salih Uçan çalımlarla ceza sahasına girip, Emenike’yi gördü. Njieryalı, farkı tekrar 2’ye çıkardı: 3-1. 

Can Gebetaş

Serdar Tatlı yorumladı


Şüpheli ofsayt kararları

Dakika 14  Alper’in ortasında Emenike kafayı dokunarak ağları havalandırdı.

Serdar Tatlı: Emenike’nin attığı golde ofsayt yok. Alper Potuk, Şenol’dan topu kaparken faul de yapmadı.

Dakika 39 Baroni’nin soldan yaptığı ortaya arka direk dibinde ayak koyan Sow, takımını 2-0 öne taşıdı.

Serdar Tatlı: Moussa Sow’un golünde de ofsayt şüphesi vardı. Bence top, Baroni’nin ayağından çıktığı anda yine ofsayt yok. Kaldı ki, kritik  ofsayt şüphesi içerisindeki bu iki pozisyonda yardımcının kararına saygı duymak gerekir.

Dakika 73 Alves’in kafasından seken topu Sow ağlara gönderirken, gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Serdar Tatlı: Sow’un bu golünde iptal kararı doğru, çünkü Senegalli oyuncu, ofsayt.

Dakika 83 Gaziantepspor atağında meşin yuvarlak ağlaragidiyor ancak hakemin yine ofsayt kararı var. ofsayt kararı da doğru. Çünkü ortayı yapan Turgut Şahin rakiplerinden ileride. Genelde baktığımızda kritik pozisyonlarda doğru kararlar verildi ve İlker Meral, ekibiyle iyi bir yönetim sergiledi.

Fenerbahçe Ülker 75-70 Barcelona Regal

Zafer: 75-70

Fenerbahçe Ülker, tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan maçta İspanyol devi Barcelona’yı, evinde 75-70 mağlup etti. Farkı bir ara 16 sayıya kadar çıkarmayı başaran Sarı-Lacivertliler, Euroleague’deki ikinci, bu sezon ise üst üste 8. resmi maçını kazandı.

Fenerbahçe Ülker, Barcelona’yı 75-70 yenerek THY Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Maça Melih’in üçlüğüyle başlayan Kanarya, ilk iki dakikayı 8-4 önde geçti ve ilk periyodu Kleiza’nın üçlüğüyle 24-17 önde kapattı. İkinci çeyreğe de Kleiza’nın sayılarıyla başlayan Sarı-Lacivertli ekip, savunmada Navarro ve Tomic’i durdurmakta zorlansa  üstünlüğünü korudu. Kleiza’nın 12 sayı attığı çeyreğin ardından Fenerbahçe soyunma odasına 44-35 önde girdi. Barcelona, ikinci yarıya 9-2’lik seri yaparak başladı: 46-44. Katalanlar’a Kanarya’nın cevabı gecikmedi. Fenerbahçe, McCalebb, Bogdanovic ve Kleiza ile 3 dakikada 14-0’lık bir seri yaparak skoru 60-44’e getirdi. Sarı-Lacivertliler, son bölüme 66-52 önde girdi. Ancak ligde geçen hafta son çeyrekte 36 sayı atarak maç kazanan Barcelona, pes etmedi. Takımların skor bulmakta güçlük çektiği son bölümde boyalı alanı Tomic ve Lampe ile iyi kullanan konuk ekip, bitime 1 dakika kala skoru 72-67’ye getirdi. 20 saniye kala Lampe’nin basketiyle 72-70’i bulan Barcelona, taktik faüllerden gelen serbest atışların ribaundunu alamayınca, sahadan 75-70 mağlup ayrıldı.

Gizli kahraman McCalebb

Fenerbahçe’de Kleiza 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Bogdanovic ve Zoric, onu toplamda 23 sayıyla destekledi. Maçı 10 sayı, 8 ribaund ve 4 asistle tamamlayan McCalebb ise savunmadaki gayretiyle alkış topladı. 1.83’lük boyuna rağmen 8 ribaund alan McCalebb, son dakikada kendisine gelen pası potaya göndermek üzere olan 2.18’lik Ante Tomic’i engelleyerek Barcelona’nın umutlarını söndürdü.

24 Ekim 2013 Perşembe

FENERBAHÇEMİZ BUGÜN GAZİANTEPSPOR'LA KARŞILAŞIYOR


Ligde son 7 maçta 6 galibiyet alan ve sadece Trabzon önünde 2 puan bırakıp zirveye oturan Fenerbahçemiz, 9. haftanın açılışında kazanıp farkı açmakta kararlı. Sarı-Lacivertliler'in en büyük kozu formda golcüleri kadar taraftarımızın desteği

Süper Lig’de 9. haftanın açılışını lider yapıyor... Sezona Konya yenilgisiyle başladıktan sonra 7 maçta sadece Trabzon ile berabere kalıp, diğer 6 karşılaşmasını kazanan Fenerbahçe, sıkıntılı bir sezon geçiren ve alt basamaklardan bir türlü kurtulamayan Gaziantepspor’u ağırlıyor. Geçtiğimiz hafta Erciyes deplasmanında 3 puanı son saniyede kurtaran Sarı-Lacivertliler, bu kez taraftarı önünde daha rahat bir galibiyet elde edip, farkı açarak takipçilerini strese sokmayı planlıyor. Sow ve Emenike gibi iki yıldızının yüksek formu, teknik direktör Ersun Yanal’ı sevindirip Antep sınavı öncesinde umutlandırırken, ev sahibinin en etkili silahı ise hiç kuşku yok ki, Saracoğlu’nun atmosferi olacak.

Evinde bambaşka

Kadıköy’de rahat ve gollü maçlar izlemeye alışkın Fenerbahçe taraftarının 90 dakikaya büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Evindeki 4 maçta 10 gol bulan Yanal’ın takımı, sadece Trabzonspor karşılaşmasında skor üretemedi. 5 gollü Sivas ve 4 farklı biten Elazığspor mücadeleleri ise halen taraftarların zihnindeki sıcaklığını koruyor.

Muhtemel 11'ler

FENERBAHÇE: Volkan, M.Topuz, Alves, Egemen, Caner, Emre (Alper), M.Topal, Holmen, Kuyt, Sow, Emenike

GAZİANTEPSPOR: Serdar, Şenol Can, Stankevicius, Kecojevic, Ekrem Dağ, Medunjanin, Orhan Gülle, Stilic, Traore, Cenk Tosun, Muhammet

HAKEM: İlker Meral

STAT: Şükrü Saracoğlu

YAYIN: Lig TV

SAAT: 20.00

Aziz Yıldırımın Destekleyeceği aday !


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2 Kasım'da yapılacak olan Seçimli Genel Kurul hakkında açıklamalarda bulundu.


Aziz Yıldırım'ın bomba sözlerini Posta Gazetesi Yazarı Candaş Tolga Işık bugünkü köşesinde kaleme aldı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın babasının cenazesinde karşılaştığı öğle yemeğindeki diyaloglarını kaleme alan Işık, Yıldırım'a Vefa Küçük'ü destekleyip desteklemeyeceğini sordu. Fenerbahçe Başkanı'nın yanıtı ise net oldu: "Bir tek Ali Koç aday olursa onu desteklerim. Sadece bugün değil. Ali ne zaman 'Adayım' derse Aziz Yıldırım olarak yanında olurum. Onun dışında kimse için 'Yanındayım' demem." "
YAKINLARIMA 'HAZIR OLUN' DEDİM"
Yargıtay kararı hakkında da konuşan Yıldırım bomba açıklamalar yaptı. İşte o sözler: Yakınımdaki herkese 'hazır olun' dedim. Çok şükür ailemin, çocuklarımın gelecek kaygısı yok. 'Bir 36 ay daha yat' derlerse girer yatarım. Ama bana bu tezgahı kuranlar sakın 'Aziz Yıldırım'ı içeri tıktık, rahatız' demesinler. Vakti geldiğinde benim de anlatacağım, konuşacaklarım var. Ben mi içerde daha rahat otururum onlar mı dışarı da rahat olur o zaman görürüz!" 



Fenerbahçenin Yeni Stadyumu

Sevigili futbolu seveler fenerbahçemize yeni yapılacak stadyum avrupanın en gelişmiş ve en pahalı stadyumu ve dünyanın sayılı 3 stadyumundan birisi olacak.Bu stadyuma milyonlarca lira verecek olan dünyanın ilk 10 araba şirketleri arasında olan ve dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan FORD araba şirketi stadyumun yapımında fenerbahçeye sponsorluk gelirini bizzat kendisi sağlayacak.Yenş stadyumumuzun ismi ise istanbul arena stadyumu olacak.istanbul arenanın diğer stadlardan farklı özellikleri olacak : 

1 - yanında büyük bir spor kompleksi olacak 
2- 5.000 araçlık açık oto park 
3- 10.000 araçlık kapalı otopark 
4- 1 kale arkası büyülüğünde dev lcd ekran tv. 
5- 70 kilo altından yapılma 6 yıldızlı otel 
6- alış-veriş merkezi 
7- açılır - kapanır çatı 
8- stadın dış kaplaması lambadan olacak maç başlamadan önce sarı yanacak komple ve maç başladığı anda stadyumun dışı komple larcivert yancak. 
9- stadyumda 254 hareketli güvenlik kamerası olacak 
10- stadyumda hakemlerin hatalarını görmesi için bilgisayarlı özel bir kamera sistemi olacak. 
11- stadyum zemini alttan ısıtmalı olacak 
12- stadyum koltukları ısıtmalı olacak 
13- şeref ve bası tribününe özel küçük lcd ekran tv ler olacak 
14- stadyumda akıllı(yani şifreli kapılar olacak) ihtiyaç yerleri hariç. 

bu inşaat fenerbahçeye toplamda 280 milyon €uro'ya mal olacak. 
fenerbahçenin toplam gelirleri 556 milyon €uro + 280 milyon euro stadın maliyentinide sayarsak : 836 milyon €uor olacak. 

sponsorlar : ford : 100 milyon €uro 
audı(doğuş oto) : 70 milyon €uro 
ülker : 25 milyon €uro 
avea : 20 milyon €uro 
fenerbahçeli iş adamları : 120 milyon €uro 

kombine kart ve ek gelirler : 195 milyon €uro 

ihale anlaşmaları ve inşaat : 26 milyon €uro


Müthiş proje! Şükrü Saracoğlu'nun yeri değişiyor


Yeni stat yapıldıktan sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'nın şu an bulunduğu yer ise, insanların aynı zamanda alışveriş de yapabileceği sosyal bir alana dönüştürülecek. Burada yeşil alan ve rezidanslar yer alacak.
Belgü, stat projesinin sebebinin gelirleri artırmak olduğunu belirterek "Mevcut stat 15 yıldır var, 5 yıl sonra yetmeyecek. Hatta şimdiden yetersiz geliyor" diye konuştu.
Belgü "Bu seçim öncesinde dostlarımla, arkadaşlarımla bir toplantı yapmak istedim. Fenerbahçe için ne yapmak lazım diye konuşmak için bir aradayız. Kafamda her Fenerbahçeli gibi, her zaman başkanlık vardı. Yaklaşık bir hafta önce de bu adımı attım ve aday olmaya karar verdim. Fenerbahçe Kulübü Başkanlığa aday olduğum bu dönemde sırtımda 2 yıllık disiplin kurulunun verdiği bir cezam var. Bu ceza Fenerbahçe genel kurul üyelerinin verdiği bir cezaydı. Bu hafta da oylama yapılacak ve eğer genel kurul üyeleri 'yine ceza alsın' derse, belki de adaylığım düşecek. Ama ben üyelerimizin böyle bir oylamada cezanın kalkması lehine karar kullanacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Fenerbahçe kulübünün bir ekip olarak yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Hulusi Belgü, şunları söyledi: "Fenerbahçe'de tek adam ile yönetilmek bizi çok zorluyor. Kulübümüzün bir ekip olarak yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok yakında da 'Biz Fenerbahçe’yiz' adı altında bir internet sitesi kurarak projelerimizi çok detaylı bir şekilde paylaşacağız. Statla ilgili bir projemizde var. Yeni stadımızı yapıp, Kadıköy'de olmak şartıyla oraya taşınacağız. Çünkü biz Fenerbahçe'nin devlete stat borcu olduğunu düşünüyoruz." Aziz Yıldırım'ın çok yıprandığını ve yorulduğunu düşündüğünü belirten Belgü, "Bizim önümüzü açması lazım. Aziz Yıldırım başkanlığı bıraktığında onun ve kulübün haklarını zaten koruyacağız" dedi.

23 Ekim 2013 Çarşamba

FENERBAHÇE GAZİANTEPSPOR MAÇ ÖZETİ


                                                 FENERBAHÇE GAZİANTEPSPOR maç özeti

Mehmet Topal ve Alves Antepte sahada


Sakatlığı nedeniyle son iki karşılaşmada forma giyemeyen Bruno Alves'in iyileştiği ve dünden itibaren takımla çalışmalara başladığı açıklandı.
Portekizli savunmacının, büyük olasılıkla Gaziantepspor maçıyla birlikte sahalara döneceği belirtildi. Bu arada gribal enfeksiyona yakalandıkları için önceki gün idmana çıkmayan Mehmet Topal ile Hasan Ali de dün takım çalışmasında yer aldı.

22 Ekim 2013 Salı

M.Ali Aydınlar, F.Bahçe adaylığını resmen açıkladı


Futbol Federaesyonu eski başkanı ekibini önümüzdeki günlerde belirleyecek...

Futbol Federasyonu eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak Fenerbahçe'nin genel kurulunda başkan adayı olduğunu resmen açıkladı.

Aydınlar dün yayınladığı bildiride şu ifadeleri kullandı:

Bilindiği üzere 18 Eylül 2013 tarihinde yapmış olduğum basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığına aday olmadığımı belirtmiştim. Ancak, mevcut yönetim anlayışının kulübü getirmiş olduğu noktaya rağmen yönetimde devam etme ısrarı olduğu takdirde bu kararımı yeniden gözden geçireceğimin de altını çizmiştim. Bugün gelinen noktayı değerlendirdiğimde, 2 - 3 Kasım tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurulun gündem maddelerini ve satır aralarını da dikkatle okuduğumda, mevcut zihniyetin büyük bir arzu ile yönetimde devama kararlı olduğunu açıkça tespit etmiş durumdayım.

Konuyu bu çerçevede değerlendirdiğimde;

1.Fenerbahçe Spor Kulübü mevcut zihniyetin devamına dair bütün işaretleri taşımakta olan bir olağanüstü genel kurula götürülmeye çalışılmaktadır.

2.Ülke Sporunun temel direği olan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü, plansız, programsız, projesiz, vizyonsuz bir seçim anlayışı ile geçmişe dair hiçbir şeyi sorgulamaksızın yeni bir dönemi daha başlatmaya hazırlanmaktadır.

3.Detaylı mali tabloları ve finansal açılımları hiç kimse tarafından bilinmeyen, konsolide rakamları belirsiz, şeffaflıktan uzak bir yapı kongre üyelerine hamasi şampiyonluk sözleri verilerek yeni bir dönem adına oya sunulmakta ve herhangi bir değerlendirmeye imkan tanınmamaktadır.

4. Kongre oyunları ile başkan adaylarının önleri kesilmek istenmekte, söz verildiği halde ihraç kararı verilmiş kişilere kongreye katılım imkanı verilmeyerek, yani gerçek anlamda bir demokratik seçimin zemininin temin edilmesinden imtina edilerek, ülkenin en büyük ve köklü kurumu sıradan bir dernek gibi seçim sandığına götürülmeye çalışılmaktadır.
Burada çok açık ve net bilinmesi gerekir ki, bu büyük kurumun insanlık, adalet, manevi değerler, öncü rol oynama, başarı ve liderlik etme olguları ile şekillenmiş olan DNA’sı artık bu anlayışı kabul etmemekte, bünyesi reddetmektedir. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, büyük Fenerbahçe Spor Kulübü asla ve asla sahipsiz değildir. Kişilerin hegemonyası ve bir şahıs şirketi mantığı ile işletilerek hiçbir yere götürülemez. Bu büyük kurumun gerçek sahipleri; kuruluşundan beri görkemli tarihini şekillendirmiş olan sporcuları, emeklerini ve kaynaklarını koymuş yöneticileri, kulübüne gönülden bağlı taraftarları ve kongre üyeleridir.

Tüm bu veriler doğrultusunda, gerek Fenerbahçe kulübünün içerisinde bulunduğu durum, gerek kongre üyeleri ve taraftarlardan gelen büyük talep ve teveccühü göz önüne alarak, 26 yıldır hizmet verdiğim kulübümün temsil ettiği gerçek değerlere sahip çıkma adına 2 - 3 Kasım tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa adaylığımı koyma kararı almış bulunuyorum.

Birlikte hareket edeceğim ekibimle birlikte, kulübün geleceğine dair plan ve programımı tüm kamuoyu ile paylaşacağım bir basın toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğim.

19 Ekim 2013 Cumartesi

Avrupa'nın favorisi bu sene Fenerbahçe


Yunanistan'ın Sports 24 Gazetesi, Euroleague'deki takımı bulunan ülke gazetecileri arasında anket yaptı. Sarı-Lacivertliler, Final-Four adayı olarak gösterilirken, Obradoviç uzak ara 'yılın coach'u adayı seçildi

Üç temsilci ile birden boy gösteriğimiz Euroleague’de sezon başlarken, Yunanistan’ın Sports 24 Gazetesi, geniş kapsamlı bir anket gerçekleştirdi. Euroleague’de temsilcisi bulunan ülke gazetecilerine sorulan sorular sonunda Fenerbahçe Ülker ve Obradoviç’in yıla damgasını vurması bekleniyor. ‘Final-Four’a hangi takımlar kalır?’ sorusuna CSKA Moskova 11, Real Madrid 10, Barcelona 9, Fenerbahçe ise 7 oy aldı. Final-Four’un bu dört takım arasında oynanması bekleniyor. Fenerbahçe’den sonra en çok oyu 5 ile son iki yılın şampiyonu Olympiakos alırken, Panathinaikos, Maccabi ve Galatasaray Liv Hospital’a 1’er oy çıktı.

Obradoviç uzak ara!

Ankette sorulan yılın coach’u kim olur sorusuna ise tam 8 gazeteci Zeljco Obradoviç yanıtını verdi. Fenerbahçe’nin tecrübeli çalıştırıcısını 1’er oyla Pablo Laso (Real Madrid), Dusko Vujoseviç (Partizan), İlias Zouros (Zalgiris Kaunas) ve Ergin Ataman (Galatasaray Liv Hospital) takip etti.

Bogdanoviç gözde

Avrupa Şampiyonası’nda çok başarılı bir performans sergileyen ve ‘en iyi 5’e seçilen Bojan Bogdanoviç de, ‘Yükselen yıldız kim olur?’ bölümünde, Emporio Armani forması giyen genç İtalyan Alessandro Gentile’den sonra en çok oyun alan ikinci isim oldu. Genç yetenek Kenan Sipahi’ye de 1 oy çıktı. Yılın sürpriz takımında ise Lokomotiv Kuban en çok oyun aldı.

17 Ekim 2013 Perşembe

KAYSERİ ERCİYES FENERBAHÇE MAÇI ÖZETİ 1-2



                                    FENERBAHÇE KAYSERİ ERCİYES MAÇI ÖZETİ

Önce Moussa Sow attı, sonra Erciyes, Azofeifa ile tabelaya 1-1'i yazdırdı. Sayısız atak sonuçsuz kalıyor, hem umutlar hem de dakikalar tükeniyordu. Hakem son düdüğü çalmaya, Fenerbahçe taraftarı kahrolmaya hazırlanırken Emenike sahneye çıktı. 90 artı 5'te gelen gol, Sarı-Lacivertliler için bayramı yeniden başlattı

BRUNO ALVES TAKIMA DÖNDÜ


Bruno Alves cuma günü takıma katılıyor. Mehmet Topal milli takımdan sakat döndü, Erciyes deplasmanına yetiştirilmeye çalışılıyor. Meirelesise 11. haftadaki Galatasaray derbisine kadar zor!

Teknik kadro, sağlık ekibinden 1 iyi, 2 kötü haber aldı. İyi haber milli araya sakat giren Bruno Alves’ten... Tedavisine 
yoğun şekilde devam edilen Portekizli futbolcunun yarından itibaren takımla birlikte çalışabileceği bildirildi. Ersun Yanal’ın, Alves’i Erciyes maçının kadrosuna alabileceği ifade edildi. Kötü haberler ise Mehmet Topal ve Raul Meireles’ten. Hollanda’yla oynanan milli maçta 90 dakika sahada kalan Topal’ın sağ arka alt adalesindeki zarda kanama ve kısmi yırtık tespit edildi. Tedavisine başlanan milli futbolcu, pazar günü oynanacak Erciyes maçına yetiştirilmeye çalışılacak. Bir süredir sakatlığı süren Meireles’in ise sahalara dönüş tarihi uzadı. Portekizli orta saha oyuncusunun 10. haftadaki Bursa deplasmanına yetişmesinin düşük ihtimal olduğu kaydedildi. Portekizli’nin 11. haftadaki Galatasaray derbisine kadar tamamen iyileşmesi planlanıyor.

Hazırlıklar başladı

İki günlük bayram izni de sona erdi. Erciyes maçının ilk antrenmanı dün yapıldı. Can Bartu Tesisleri’nde yağmur altında basına kapalı olarak gerçekleşen çalışmaya milli takımlardan dönen oyuncular da katıldı. Koşu, ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan antrenmanın devamında futbolcular iki gruba ayrıldı. Pres ve pas çalışması yapıldıktan sonra çift kale maç oynandı.

Şampiyon : 63-53

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'ı yendi, 9. kez en büyük kupanın sahibi olup, bu unvana en çok ulaşan takım olma başarısını gösterdi.

21. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Basketbol Kupası’nda Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank’ı 63-53 yenerek kupanın sahibi oldu. İki takım da düne kadar 8 kez bu kupayı müzesine götürmüştü. Kanarya, ezeli rakibini yenip 9. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi. Maça çok iyi başlayan Fenerbahçe, Veramayenka’nın sayıları ile bir anda 14-0’lık seri yakaladı. Galatasaray, 
7-0’la durumu 14-7’ye getirse de Yacoubu’yu pota altında iyi kullanan Sarı-Lacivertliler, ilk periyodu 19-7 önde bitirdi. Fenerbahçe, ikinci çeyrekte de Yacoubu’nun sayıları ile farkı 15 sayıya (30-15) kadar çıkardı.  Ancak 4 kısaya dönen Sarı-Kırmızılılar, Alba Torrens’in sayıları ile 8-0’lik bir seri daha yakalayıp, oyuna ortak oldu, devre 30-23 sona erdi.

Pondexter sahne aldı

Üçüncü çeyrek dengede geçti. Cim Bom, Bones’un üst üste attığı 10 sayı ile periyodun sonlarına doğru farkı üç sayıya kadar indirdi: 40-37. Ancak, Pondexter’ın sayıları ile Kanarya son bölüme 44-37 galip girdi. Galatasaray, Bones dışında ikinci bir skorer çıkaramazken, savunmasıyla oyunda kalmaya çalıştı. Ama oyunun sonuna Pondexter damga vurdu. Son 2 dakikada tam 7 sayı atan Amerikalı skorer, kupayı takımına getirdi: 63-53.

16 Ekim 2013 Çarşamba

İşte F.Bahçe'nin yeni Alex'i ganso sizce yeni alex olabilirmi



F.Bahçe'nin idari menajeri  için Sao Paulo kulübüyle temasa geçti


FENERBAHÇE DE GÜNÜN HABERLERİ

Teknik direktör Ersun Yanal'ın, yönetimle yaptığı görüşmede "Alex'in koşanını da bulursak önümüzde kimse duramaz" sözleri Fenerbahçe'yi harekete geçirdi. Sarı lacivertli ekip bu özellikte bir oyuncu için Brezilya pazarına yönelirken idari menajer Hasan Çetinkaya, ilk olarak Sao Paulo'nun beyni Ganso için temaslara başladı. Brezilya'da "Alex'in veliahtı" olarak gösterilen 24 yaşındaki Ganso'nun devre arasında Fenerbahçe'ye gelme olasılığının yüksek olduğu bildirildi. Sambacının menajeri Sabatino Durante geçtiğimiz günlerde, Ganso için Türkiye'den teklif aldıklarını açıklamıştı.


EMENİKE BU HAFTA PATLICAK GİBİ

Nijerya Milli Takımı ile gollerini sıralayan Emenike, Fenerbahçe formasıylaysa henüz gol sevinci yaşayamadı. Ersun Yanal, Erciyes deplasmanında ilk 11’de oynatacağı Nijeryalı’dan patlama bekliyor.



FENERBAHÇE’ye büyük beklentilerle transfer edilen ancak henüz golle tanışmayan Emmanuel Emenike, Nijerya formasıyla ise boş geçmiyor. Afrika Kupası’nın gol kralı olan Emenike, milli takımda oynadığı son 9 maçta 7 gol attı. Fenerbahçeliler ise Nijeryalı’nın Süper Lig’de yapacağı patlamanın sadece bir gole baktığıdüşüncesinde.
Emenike, patlamayı da bu hatfaki Kayseri Erciyesspor maçında yapmayı umuyor. Ersun Yanal, son haftalarda büyük düşüş yaşayan Webo’nun yerine Nijeryalı forvete yer verecek. Emenike’nin atacağı ilk golün ardından üst üste goller sıralayacağını düşünen Yanal, bir yandan da oyuncusunu baskıdan uzak tutmaya çalışıyor.