29 Ekim 2013 Salı

Meireles için derbiye hazır.

Portekizli oyuncunun giderek iyileştiği, Galatasaray maçına forma giyebileceği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin, zorlu sınavlar öncesi sakatlık raporları da netleşmeye başladı.

Bursaspor maçında riske edilmeyecek oyuncuların başında gelen Meireles'in, 10 Kasım'da oynanacak Galatasaray derbisine yetişme olasılığı belirdi. Portekizli oyuncunun giderek iyileştiği, sağlık heyetinin kontrolünde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.


Gökhan Gönül ile Emre Belözoğlu'nun durumlarıyla ilgili ise olumlu bilgiler gelmedi. Sağlık heyetinin uyguladığı testlerin olumsuz çıkması nedeniyle tecrübeli ikilinin takım çalışmalarına geçemediği öğrenildi.

Gökhan ile Emre için her bireysel çalışmadan sonra testlerine devam edileceği, iyileşme belirtileri yakalanması halinde takımla çalışmalara yollanacağı ifade edildi.

Keskin viraj

22 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe'yi üst üste 5 hafta birbirinden zorlu karşılaşmalar bekliyor. Sarı-Lacivertli ekip sırasıyla Bursaspor (d), Galatasaray, M.P.Antalyaspor (d), Beşiktaş ve Çaykur Rize (d) ile karşı karşıya gelecek.

Sezona deplasmandaki Konyaspor yenilgisiyle başlamasına karşın, ardından müthiş bir çıkış yakalayıp üst üste 5 maçını da kazanan, Trabzonspor beraberliği sonrası Erciyes (d) ve Gaziantepspor’u devirerek, zirvedeki yerini sağlamlaştıran Fenerbahçe, keskin viraja giriyor. Sarı-Lacivertliler’in oynayacağı 5 karşılaşma, bir bakıma ilk yarıdaki durumlarını belirleyecek. Bu hafta Bursaspor ile deplasmanda zorlu bir 90 dakikaya çıkacak olan Kanarya, önümüzdeki hafta ise derbiye çıkacak. Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ezeli rakipleri Galatasaray’ı ağırladıktan sonra Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ardından yine Kadıköy’de, bir başka ezeli rakibi Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak olan Fenerbahçe, bu 5 maçlık zorlu virajı Çaykur Rizespor deplasmanıyla tamamlayacak. 

Hedef en az hasarla ayrılmak


Sarı-Lacivertli, bu maçlardan kayıpsız ayrılması durumunda şampiyonluk mücadelesinde büyük bir avantaj yakalayacak. Hedef, bu keskin virajdan en az hasarla ayrılmak. Bu arada teknik direktör Ersun Yanal’ın, bir yandan bu maçlarla ilgili planlar yaparken, diğer yandan oyuncularını, “Her maçı tek tek düşünmeliyiz. Şimdi önümüzde Bursaspor maçı var. Sadece bu maça konsantre olmalıyız. Galatasaray derbisini sonra düşünmeye başlayacağız” diyerek oynayacakları ilk maça motive etmeye çalıştığı belirlendi.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder