7 Ekim 2013 Pazartesi

DEV MAÇA 1 GÜN KALDI


Basketbolda 2013-2014 sezonu hafta sonu Beko Ligi'nde oynanacak ilk maçlarla başlayacak.


FENERBAHÇE VS GALATASARAY 

Ancak onun öncesinde, belki de bu yıl nasıl performans ortaya koyacakları en çok merak edilen iki takım; Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda yarın kozlarını paylaşacak. Ergin Ataman önderliğinde iskelet kadrosunu koruyan son şampiyon, uzun süreli sakatlığı sonrası geri dönüş yapan Domercant, yeni transferler; dev pivot Jawai, Sinan Güler ve Sinan Zoran Erceg’in de takıma katılması bu merakı körüklerken, takımın başına; 8 Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan efsane coach Zeljo Obradovic’i getiren, Linas Kleiza, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric gibi yıldızları transfer eden ve kadrosunda barındırdığı genç isimlere; Kenan, Melih, İzzet gibi isimleri de kadrosuna dahil eden Fenerbahçe Ülker’in hedefinin yine yüksek tutması taraftarının heyecanını iki katına çıkardı.

Ataman takımına güveniyor

Spor Toto Türkiye Kupası’nda Beşiktaş, Aliağa Petkim ve ligin yeni ekibi Uşak Sportif’i mağlup ederek 3’te 3 yapıp adını 8’li finallere yazdıran son şampiyon Galatasaray Liv Hospital’da gözler Cumhurbaşkanlığı Kupası’na çevrildi. Obradovic önderliğindeki Fenerbahçe Ülker’le yarın karşı karşıya gelecek Sarı-Kırmızılılar, derbide alınacak galibiyetin yanı sıra kupayı müzeye taşıyarak hafta sonu başlayacak Beko Ligi öncesi de moral depolamak istiyor. Son oynadıkları Uşak maçı sonrası konuşan coach Ergin Ataman, hücumda yanlış yaptıklarını ve şut yüzdelerinde düşük olduğunu belirterek, “Her şeye rağmen Türkiye Kupası’nda finale kaldık.Maçlar çok yoğun devam ediyor. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı  Kupası var ona hazırlanıyoruz. Hatalarımızı aza indirip, galibiyet almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Galatasaray’ı yenmek istiyoruz’

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital yarın oynayacakları Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının öneminin farkında olduğunu belirterek, Sarı-Kırmızılılar’ı yenmek istediklerini söyledi. Sırp teknik adam, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetini bildiğini belirterek, “Galatasaray maçının ne kadar önemli ve özel bir maç olduğunun bilincindeyim. Rakip takımın antrenörüne ve oyuncularına saygı duyuyorum. Zor bir maç olacak. Karşımızda güçlü bir rakip var. Ancak iyi oynayıp, kazanmak istiyoruz” diye konuştu. Taraftara da seslenen başarılı çalıştırıcı, “Onlarsız bir hiçiz. Oyuncuları ateşleyen onlar. Onlar olmazsa bizim işimizin hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı. İsmi Milli Takım’la anılan Obradovic ayrıca, şu anda sadece Fenerbahçe Ülker’e 
konsantre olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder