26 Ekim 2013 Cumartesi

Fenerbahçe 3 gaziantep 1 maçın geniş özeti


                                               fenerbahçe gaziantep maçı geniş özeti


Fenerbahçe 3-1 Gaziantepspor

Kadıköy boğası

Fenerbahçe iç saha maçlarında bir başka oynuyor. Seyirci desteğini arkasına alan Kanarya deyim yerindeyse futbol resitali yapıyor. Öte taraftan deplasman Fenerbahçe’si ile Kadıköy Fenerbahçe’si ise siyah ve beyaz gibi. Konya, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Erciyes deplasmanlarında hep son dakikaya kadar sıkıntıyla boğuştu Fenerbahçe. Dün ise bambaşka bir Fenerbahçe vardı sahada. Oyunun kontrolü de, temposu da hep Sarı-Lacivertliler’in istediği yönde şekillendi. Son dakikalara doğru ise biraz oyundan düşünce rakip canlandı. Gaziantepspor iki sezondur çok sıkıntılı günler yaşıyor. Kadrosu dar. Bu kadroyla ancak bu kadar oluyor belki ama sahadaki bezginlik, bıkkınlık neyin nesi! Ofansta, defansta, sahanın her alanında tek kelime ile isteksizlik damlıyor formalarından. Yedikleri ilk iki gol de bunu gösteriyor zaten. İlk golde ceza sahasında kaptırılan top, ikincisinde ise bomboş bırakılan Sow gibi tehlikeli bir oyuncu... Pozisyon öncesinde Emenike’ye Caner’e ve Cristian’a ceza sahasında tanınan özgürlük... Tabii Kadıköy boğası affetmiyor.

Son 20 dakika sıkıntı


İkinci yarısı da öylesine bir antrenman maçı havasında ister istemez. Gaziantep değişiklikle biraz hareketlense de yetmiyor gücü. Tribünler karnaval yeri gibi. Ancak 70’den sonra bir haller oluyor çubuklu formalılara. Oyundan düşüyorlar bir anda ve işte Antepliler’i umutlandıran, Saracoğlu’nu ise sessizliğe bürüyen gol geliyor. Neyse ki Salih’in mükemmel çalımı ile Emenike’nin bitiriciliği sıkıntıdan kurtarıyor arkadaşlarını.

Maçtan dakikalar


15’te Cristian’ın uzaktan sert vuruşunu Serdar uzanarak çıkardı, oyun alanına dönen top Gaziantep defasından Şenol’un ayağında kaldı. Oyuncuya markaj uygulayan Alper Potuk topu çalıp ortaladı Emenike kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0. 39’da Fenerbahçe rakip ceza sahasına tehlikeli geldi. Emenike ve Cristian’ın paslaşmaları sonucunda Brezilyalı oyuncu kaleye paralel ortaldı, Sow boş pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0. 63’te Gaziantep ilk defa tehlikeli geldi. Traore ceza sahasında topla buluşup Volkan’ı da çalımladı. Ancak defans hattı önünü kapatınca aşırtmaya çalıştı, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı. 74’te Sow arka direğe ortaladı. Kuyt arka direk dibinden dokundu ancak Ekrem çizgiden topu çıkardı. 76’da ise Traore ceza sahasına ortaladı, Turgut indirdi, Stilic penaltı noktasından sert bir vuruşla takımını umutlandıran golü attı: 2-1. 87’de Salih Uçan çalımlarla ceza sahasına girip, Emenike’yi gördü. Njieryalı, farkı tekrar 2’ye çıkardı: 3-1. 

Can Gebetaş

Serdar Tatlı yorumladı


Şüpheli ofsayt kararları

Dakika 14  Alper’in ortasında Emenike kafayı dokunarak ağları havalandırdı.

Serdar Tatlı: Emenike’nin attığı golde ofsayt yok. Alper Potuk, Şenol’dan topu kaparken faul de yapmadı.

Dakika 39 Baroni’nin soldan yaptığı ortaya arka direk dibinde ayak koyan Sow, takımını 2-0 öne taşıdı.

Serdar Tatlı: Moussa Sow’un golünde de ofsayt şüphesi vardı. Bence top, Baroni’nin ayağından çıktığı anda yine ofsayt yok. Kaldı ki, kritik  ofsayt şüphesi içerisindeki bu iki pozisyonda yardımcının kararına saygı duymak gerekir.

Dakika 73 Alves’in kafasından seken topu Sow ağlara gönderirken, gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Serdar Tatlı: Sow’un bu golünde iptal kararı doğru, çünkü Senegalli oyuncu, ofsayt.

Dakika 83 Gaziantepspor atağında meşin yuvarlak ağlaragidiyor ancak hakemin yine ofsayt kararı var. ofsayt kararı da doğru. Çünkü ortayı yapan Turgut Şahin rakiplerinden ileride. Genelde baktığımızda kritik pozisyonlarda doğru kararlar verildi ve İlker Meral, ekibiyle iyi bir yönetim sergiledi.

Fenerbahçe Ülker 75-70 Barcelona Regal

Zafer: 75-70

Fenerbahçe Ülker, tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan maçta İspanyol devi Barcelona’yı, evinde 75-70 mağlup etti. Farkı bir ara 16 sayıya kadar çıkarmayı başaran Sarı-Lacivertliler, Euroleague’deki ikinci, bu sezon ise üst üste 8. resmi maçını kazandı.

Fenerbahçe Ülker, Barcelona’yı 75-70 yenerek THY Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Maça Melih’in üçlüğüyle başlayan Kanarya, ilk iki dakikayı 8-4 önde geçti ve ilk periyodu Kleiza’nın üçlüğüyle 24-17 önde kapattı. İkinci çeyreğe de Kleiza’nın sayılarıyla başlayan Sarı-Lacivertli ekip, savunmada Navarro ve Tomic’i durdurmakta zorlansa  üstünlüğünü korudu. Kleiza’nın 12 sayı attığı çeyreğin ardından Fenerbahçe soyunma odasına 44-35 önde girdi. Barcelona, ikinci yarıya 9-2’lik seri yaparak başladı: 46-44. Katalanlar’a Kanarya’nın cevabı gecikmedi. Fenerbahçe, McCalebb, Bogdanovic ve Kleiza ile 3 dakikada 14-0’lık bir seri yaparak skoru 60-44’e getirdi. Sarı-Lacivertliler, son bölüme 66-52 önde girdi. Ancak ligde geçen hafta son çeyrekte 36 sayı atarak maç kazanan Barcelona, pes etmedi. Takımların skor bulmakta güçlük çektiği son bölümde boyalı alanı Tomic ve Lampe ile iyi kullanan konuk ekip, bitime 1 dakika kala skoru 72-67’ye getirdi. 20 saniye kala Lampe’nin basketiyle 72-70’i bulan Barcelona, taktik faüllerden gelen serbest atışların ribaundunu alamayınca, sahadan 75-70 mağlup ayrıldı.

Gizli kahraman McCalebb

Fenerbahçe’de Kleiza 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Bogdanovic ve Zoric, onu toplamda 23 sayıyla destekledi. Maçı 10 sayı, 8 ribaund ve 4 asistle tamamlayan McCalebb ise savunmadaki gayretiyle alkış topladı. 1.83’lük boyuna rağmen 8 ribaund alan McCalebb, son dakikada kendisine gelen pası potaya göndermek üzere olan 2.18’lik Ante Tomic’i engelleyerek Barcelona’nın umutlarını söndürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder